eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Yunus Emre bir dünya değeridir”

“Yunus Emre bir dünya değeridir”
12 Mayıs 2016 - 12:34

dc

Olumlu düşünenler, iyi girişimde bulunanlar için yaşam, güzelliklerle doludur.

“Deliye göre her gün bayram” derler. Kutlayacak olana, her haftanın, her günün bir adı var. İnsanlarla paylaşmanın, yakınlaşmanın, doğruyu tebrik etmenin, yanlışı eleştirmenin, sevginin, hoşgörünün kime ne zararı var?

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi ve Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı olarak kimseden bir beklenti içinde olmadan, basın hariç bir desteği olmayan, gönüllük esasına gör kurulmuş, gönüllerde olan ancak iki kişiyi bir araya getirememenin üzüntüsü içinde farkındalık olması düşüncemizle böyle özel ve anlam taşıyan, topluma faydalı olabileceğini düşündüğümüz gün ve haftaları, bilgilerimizi basın aracılığıyla sesimizin ulaştığı kadarıyla kutlamaya çalışıyoruz.

Teknikerler Birliği ve Ünye Fen Adamları Derneğimizin asla siyasi bir kimliği ve tarafı olmayan, mesleki değerleri paylaşmak için gönüllü insanların oluşturduğu, mevki makam beklentisi olmayan, doğduğu memleketine ve birlikte yaşadığı topluma hizmet etme borcunun olduğunu düşünen ve bu borcunu ödemek zorunluluğun hisseden medeni, zeki ve nitelikli insanlar topluluğudur..

Yaşadığımız kente sahip çıkarak, kentimizin kalkınması ve insanların yaşam standartlarının yükselmesi için yapılan her projede paydaş olma çabasındayız.

Eğer bir il ya da ilçede, Kamu kurum amir ve yöneticileri, özel kuruluş temsilcileri, Yerel yönetimler, siyasi parti temsilcileri, Üniversiteler,  Odalar ve STK ları, dernekler, orta küçük işletmeler, sanayi kuruluşları, esnaflarımız halk ile birlikte uyum ve paylaşım içinde olduklarında inanıyoruz ki orada aşılmayacak engel olmaz ve başarılmayacak hedef olmaz.

İçinde bulunduğumuz hafta Yunus Emre haftası.

Yunus’un şiirlerinde sevgi, hoşgörü ve barış vardır. Yunus’un öğretisi, insanları dostluğa ve kardeşliğe, birbirlerini anlamaya, birbirlerine zulmetmemeye, hoşgörüye, barışa ve sükûna çağırır.

Çok üzücü vahim olayları yaşadığımız şu günlerde bütün dünyanın şiddetle Yunus’un bu fikir ve düşüncelere ihtiyacı bulunduğunu düşünüyoruz.

Yunus Emre, kuşkusuz Türk Dünyası Edebiyatlarının en büyük söz ustalarından biridir. Yunus’un şiirindeki mesajlar, evrensel olup bütün insanlığı kucaklayan sevgi, hoşgörü ve barış dolu sımsıcak, samimi ifadelerdir.

Yunus Emre her şeyden önce gönül insanıdır. Bu değerin bir makamının  da yapılan araştırmalar ve belgelere dayanılarak ilimiz sınırları içinde Ünye’de olması  büyük bir onur ve manevi zenginlik kaynağı olup, bu değerin adının Ünye’mizde yaşatılması ve bu değere sahip çıkılması adına başta Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı ve yöneticileri ile birlikte Yunus’a gönül vermiş olan Yunus dostlarına, ilimizde Ünye’den başlayacak olan Yunus Emre etkinliğini düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum.

Bakın ne diyor Yunus;

“Ben geldim sevgi için gönüller dost avı için / Ben gelmedim davâ için gönüller yapmaya geldim         Gelin biz tanışalım işi kolay kılalım / Sevelim sevilelim dünyada kimse kalmaz.”

Yunus Emre’de insanı dili dini önemli değildir. Bütün insanlar birdir, eşittir.

“Yetmiş iki millete bir göz ile bakamayan, Şer’in evliyasıyla hakikatte asidir” der.

Bugün çevremize baktığımızda insanoğlunun aslından uzaklaşıp ve aşağıların aşağısına düştüğünü, sevgiden ve şefkatten ne kadar uzaklaştığını fark ediyor, asla ümitsizliğe kapılmıyor ve bu sevgi, hoşgörü ve barış fakirlerini Yunus’un iklimine davet ediyoruz.

Yunus’un şiirinde adeta abideleşmiş kadim hususiyetleri olan sevgi, hoşgörü ve barış hakkındaki hissiyatın Ordu ilimiz ve Ünye ilçemiz ve tüm ilçelerde ülkemiz geneline yayılmasını temenni ediyoruz.

Sağlıcakla kalın, hoşça kalın, sevgi ile barışla kalın…

Musa KIRANLI

Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-