eskort samsun

ÜNYENETHABER

KIRANLI’DAN “14 Mayıs Çiftçiler Günü”MESAJI

KIRANLI’DAN “14 Mayıs Çiftçiler Günü”MESAJI
14 Mayıs 2016 - 1:28

1202263182679Bugün tarladaki emeğiyle, ürettiği ürünle ayakta kalan çiftçilerimiz hatırlanacak.

Maalesef çiftçilerimiz alın terlerinin karşılığını çoğu zaman alamamaktadırlar.

Yediğimiz her ekmekte, içtiğimiz her çorbada, giydiğimiz her kıyafette çiftçimizin hakkı ve alın teri vardır. Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır.

Ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, üretim ve verimliliğin artırılmasında, hayat standartlarının yükseltilmesinde, tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimiz, her zaman baş tacımızdır.

Hem gelişen hem de gelişmekte olan ülkelerde gıda üretiminde tarım en temel unsurdur. Dünya üzerinde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin hiç birisi tarımı göz ardı ederek kalkınmamışlardır.

Tarım sektörü önemli sayıda istihdamda sağlamaktadır. Beslenmemizi sağlayan, bizi aç bırakmayan, bütün zor şartlarda yağmur, çamur demeden çalışan çiftçilerimizin, emekçilerimizin alın terlerine saygı duyulmalı ve gereken önem verilmelidir.

Özellikle de bölgemizi yakından ilgilendiren, Türkiye’ ye 3,5 milyar dolar ihracat getirisi olan fındığın ve fındık üreticisinin sahipsiz bırakılmamalı, bin bir zahmetle fındığını üreten, çoluk çocuğunun rızkından, eğitiminden, geleceğinden başka bir şey düşünmeyen çiftçilerimizin verdiği emeğin karşılığı verilmelidir.

Her kesimin olduğu gibi bizlerde aynı yerde yaşayan, aynı yerde nefes alan kişiler olarak fındık üretimi ve fındığın gerçek fiyatlarının olmamasından etkilenmekteyiz.  Sarıkahraman ifadelerini hatırlıyorum Fındık Borsası için “Giresun fındığın en kaliteli üretildiği bölge, ama Ordu da fındığın Türkiye’de başkenti. Fındık borsası yeter ki Türkiye’de olsun; ister Temel’in İster Cemal’in himayesinde olsun fark etmez. Yeter ki Hans’ın elinde olmasın!” Evet, gerçekten bölgemiz olarak çok önemli olan geçim kaynağımızdır fındık. Bu nedenle ürettiğimiz fındığın fiyatının üretildiği yerde belirlenmesi kadar doğal ne olabilir.

Bölgemizde fındık üreticimize ve geçim kaynağımız olan fındığa sahip çıkan Durak A.Ş ve Borsa başkanı Mustafa Uslu’ya da sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Ünye Ziraat Odası Başkanı ve ekibinin bugüne kadar başarılı işlere imza attığını herkes takdir ediyor. İlçemizde çiftçilerimizin haklarını arayan Ünye Zıraat Odası Başkanı Sayın Osman Sarıkahraman’ı  teknik ve bilimsel çalışmalarından dolayı Ünye Fen Adamları Derneği olarak kutluyorum. Ünye çiftçisi ve ziraatçısı için bu tür örnek çalışmalarının devamını diliyoruz.

Çiftçimizin gözü arkasında kalmasın. Çiftçilerimizin mağdur olmaması için bütün hassasiyetiyle çalışan konuyu takip eden Sayın Seyit Torun’a ve özelliklede Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş’a da şükranlarımızı sunuyoruz. Başbakan yardımcımızın ifade ettiği üzere dönemsel bir fiyat düşüklüğü yaşanan fındık ürünümüz inşallah hükümetin çalışmaları ile bu dönem gerçek fiyatını bulacaktır.

Toprağın bereketinin üretime, üretimin zenginliğe ve huzur ortamına katkı sağlaması dileğiyle;          Ülkemizin kalkınmasında önemli rolü olan ve nasırlı elleriyle toprağa hayat veren tüm çiftçilerimizin bu anlamlı günü  14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutluyor; Türk çiftçisinin bu topraklara bereket tohumları ekmeye devem etmesi, toprağın bereketinin, üretime, üretimin zenginliğe dönüşmesi, çiftçimizin ekerken de biçerken, çapada, hasatta, tarlada köyünde yüzünün güleceği günler dileğiyle bol, bereketli bir yıl geçirmelerini diliyorum.

Musa KIRANLI  / Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı

images

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-