eskort samsun

ÜNYENETHABER

AGD, Gıyabi Cenaze Namazı Kılarak, İslam Birliği Çağrısı Yaptı

AGD, Gıyabi Cenaze Namazı Kılarak, İslam Birliği Çağrısı Yaptı
14 Mayıs 2016 - 10:09
SD
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ünye Şubesi üyeleri, Bangledeş’te idam edilen Mücahid Mevlana Nizami ve Cemaat-i İslami Partisi Genel Başkanı Motiur Rahman Nizami ve mensupları için Ünye Orta Camii’nde gıyabi cenaze namazı kıldı.
Namazın ardından açıklama yapan Saadet Partisi Ünye İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Eğitim Sorumlusu Burak Kaçan, “Çatışmayı, karmaşayı, kan dökmeyi körükleyen hiçbir politikayı tasvip etmiyoruz. Irkçılık ve mezhepçiliği tasvip etmiyoruz. ABD ve uzantılarıyla işbirliğini tasvip etmiyoruz. Her ne sebeple olursa olsun iç savaşları tasvip etmiyoruz” diyerek İslam ülkelerine birlik çağrısı yaptı.
“PROVAKATİF OLAYLARLA BÖLGE İNSANINI BİRBİRİNE DÜŞÜRMÜŞLERDİR”
 
Saadet Partisi Ünye İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Eğitim Sorumlusu Burak Kaçan, Cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, iç savaşları her ne sebepte olursa olsun tasvip etmediklerini belirterek, “Bugün ırkçı emperyalizm Suriye, Irak, Mısır, Yemen ve birçok İslam ülkesinde. Irkçı emperyalizm, bölgeyi neredeyse bütün uluslararası haber ajanslarında etnik ve mezhepsel adlandırmalar ile tasnif eden; tasnifte işine geldiğinde etnik yapıyı, işine geldiğinde mezhep farklılığını kullanan yapıdır. Bölge insanlarının emperyalizme karşı ortak bir tavır sergilemesini önleyebilmek için her dönemde ırkçılığı ve mezhepçiliği körüklemişler, provakatif olaylarla bölge insanını birbirine düşürmüşlerdir” dedi.
“HAKSIZ YERE İDAM EDİLMİŞTİR”
 
İslam coğrafyasında yaşanan ırkçı emperyalizmin bir benzerinin Bangladeş’te yaşandığını vurgulayan Kaçan, ”Bangladeş’te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Motiur Rahman Nizami hakkında 1971’deki bağımsızlık savaşı sırasında sözde “insanlığa karşı suç işlediği” gerekçesiyle verilen idam kararı mahkemece onanarak haksız yere idam edilmiştir. Parti mensupları farklı tarihlerde hukuk dışı kararlarla idam edildi. Bangladeş’te Cemaat-i İslami Partisindeki yönetici ve üyelerine yeniden idam cezaları verilmemesi, verilen idam cezalarının uygulanmaması, yeniden yargılanma sürecine gidilmesi, halkın taleplerine ve iradesine karşı işletilen baskı sürecine son verilmesi bu ülkelerin normalleşmesine katkıda bulunacaktır” Şeklinde konuştu.
Kaçan, Bangladeş halkı ve Cemaat-i İslami mensuplarına yönelik baskı, yıldırma ve sindirip yok etme politikalarının barış getirmeyeceğini, hiçbir şiddet olayına başvurmadan Müslüman’ca tavır sergileyen Cemaat-i İslami bu süreçte barış ve adaletten yana gösterdiği duruşuyla Bangladeş’te huzur ortamını sağlamaya çalıştığını ifade etti.
“MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRIYORLAR”
“Hukuk, halkın meşru taleplerine ya da tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak işletilemez. Zulüm ilelebet devam edemez” diyen Kaçan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Dünyanın vicdanında yer bulmayan, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, darbeci ya da baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Bangladeş’te barış ve huzur ortamının da tesis edilemeyeceği açıktır. Bütün bu kaos ortamını elini ovuşturarak izleyen İsrail’in güvenliği için kan ve gözyaşı tüm coğrafyaya hakim oldu. Emperyalizm, İslam coğrafyasında postallarıyla cirit atarak Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmaya devam ediyor. Bu oyunların farkında olan Cemaat-i İslami itidalli duruşunu kaybetmemiştir. İslam coğrafyasının bu sıkıntılı süreçten kurtulması için bölge ülkeleri mutlaka bir araya gelmeli ve sıkıntılara içeriden çözüm aramalıdırlar.
“MÜSLÜMANLARIN GÜÇLÜ OLMASI İÇİN D-8 CANLANDIRILMALI”
Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz. Bu hakların tesisi için Müslümanların güçlü olması gerekir. Bunun da yolu D-8’i canlandırmaktır. Her şeye rağmen Mısır, İran, Suriye, Yemen, Suudi Arabistan, Irak ve Türkiye aynı masa etrafında bir araya gelmelidir. Daha fazla kan dökülmesinin ve bölge ülkelerinin daha çok zarar görmesinin önüne geçilmelidir. Çatışmayı, karmaşayı, kan dökmeyi körükleyen hiçbir politikayı tasvip etmiyoruz. Irkçılık ve mezhepçiliği tasvip etmiyoruz. ABD ve uzantıları ile işbirliğini tasvip etmiyoruz. Her ne sebeple olursa olsun iç savaşları tasvip etmiyoruz.”
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-