eskort samsun

ÜNYENETHABER

ESNAFIN KABUSU BAŞLIYOR

ESNAFIN KABUSU BAŞLIYOR
15 Mayıs 2016 - 1:21
FERYaz mevsimiyle birlikte hayır kermeslerin art arda açılması, kış döneminde işleri durgun olan ve işlerinin açılması için yaz dönemini bekleyen yemek satışı yapan Ünyeli esnafları olumsuz etkiliyor.
Ünye Orta Çarşı esnaflarından Serap Ersöz, kermeslerin hayır işleri için açıldığını, hayır işlerini desteklediklerini, ancak yapılan kermeslerin esnafı etkileyecek şekilde faaliyetini sürdürmemesi gerektiğini söyleyerek, “Esnaf zaten sıkıntılı bir kış dönemi geçirdi. Biz kermeslerin açılmasına karşı değiliz, ancak Orta Çarşı’ya açılmasına karşıyız. Hayır işi başkalarına zarar verilerek yapılmaz! Bir yere hayır mı yapılacak; gelsinler biz bağış yapalım, hayır yapalım. Ama bizim ekmeğimizle oynamasınlar. Bu kışı hiç iş yapmadan geçirdik. Esnafımız kan ağlıyor. Ancak buna rağmen vergimizi ve kiramızı veriyoruz, elektriğimizi ödüyoruz, belediyeye temizlik ve tabela vergimizi veriyoruz. Bu kış çok ağır geçti. Bizim için şimdi tam iş yapacağımız dönemde de kermes geldi. Ramazan ayından sonra da yollarımız yapılacak. Biz yine kışa kadar iş yapamayacağız. Orta Çarşı’nın göbeğinde günlerce süren bu yemek kermesleri lokantacıları zor durumda bırakıyor. İşlerimizin en hareketli olacağı dönemlerde mağduriyet yaşıyoruz. Bu sorunumuzu her yıl ifade ediyoruz. Dikkate almıyorlar, her seferinde tekrar bunu yapıyorlar. Orta Çarşı esnafı olarak tepkiliyiz.”
“HAYIR YAPARKEN BİZİ MAĞDUR ETMEYE NE HAKLARI VAR”
Ünye Orta Çarşı esnaflarından Selda Güngör, “Orta Çarşı esnafı olarak kermeslerin burada açılmasını istemiyoruz. Biz 2 senedi imza topluyoruz ama gereğinin yapılmadığını düşünüyoruz. Bu kadar esnaf, dükkânlarının kirasını, işçi parasını, sigortasını ödüyor. Ama burada 3 gün 5 gün diyorlar, geçen sene 10 gün sürdü. Hayır yaparken diğer taraftan da esnafı mağdur etmeye ne hakları var. Kermes yapılmasına karşı değilim ama onlarca esnafın olduğu yerde kermes yapılmaz. Ben bir hafta 10 gün boyunca iş yapamayacağım ama aynı kirayı, vergiyi maaşı ödeyeceğim. Bana yazık değil mi?” dedi.
“SU TAŞIRKEN TESTİYİ KIRMAMAK LAZIM”
 
Ünye Orta Çarşı esnaflarından Lokmacı Dede Halis Palavar, “Esnafın yüzü güleceği para kazanacağı zaman burada kermes açılıyor. Cemaat ve cemiyet işine karşı değiliz, hiçbir zamanda olmadık. Ama esnafı da düşünmek lazım. Burada yapacakları her şey, bizi biraz daha geriye götürüyor. Su taşırken testiyi kırmamak lazım. Esnaf ayakta durursa cemaat ve cemiyet ayakta durur.”
Kermesin Orta Çarşı’ya açılmaması için Orta Çarşı esnafı olarak imza topladıklarını belirten Serap Ersöz, bütün esnafların kermesin yapılmasına karşı olduğunu sözlerine ekledi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-