eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

TÜRKİYE’DE BİR İLK ÜNYE’DE GERÇEKLEŞTİ

TÜRKİYE’DE BİR İLK ÜNYE’DE GERÇEKLEŞTİ
16 Mayıs 2016 - 8:11

POL

Futbolda alt yapı ve eğitim seminerleri çalışmalarıyla ses getiren Ünye Futbol Kulübü “Futbolda Hakem & Sporcu İletişimi ve Etkileşimi” konulu seminer düzenledi. Türkiye’de son yıllarda kulüp düzeyinde ilki düzenlenen seminerde, alt yapıda oynayan futbolcularla hakemler bir araya getirildi.

Ünye Futbol Kulübü Basın Sözcüsü Muhammet Kışla, “Bir hakem algısı bu çocukların zihninde yer etmesin diye sahada adaleti sağlayacak hakemlerimizle, futbolcularımızın iletişim ve etkileşimlerini nasıl olması gerektiği, futbolun bir insani değerler manzumesi olduğu için ve biz sporcularımıza önce spor ahlakını aşılamalıyız ki yaşadığımız bu olumsuzlukları bir daha yaşamayalım” dedi.

 

Ünye Futbol Kulübü ilçede düzenlediği etkili faaliyetlerine bir yenisini ekledi.

Ünye Ticaret Borsası Konferans salonunda Ünye Futbol Kulübü tarafından düzenlenen seminerde alt yapıda oynayan futbolcularla hakemler bir araya getirildi.

Seminer öncesinde konuşma yapan Ünye Futbol Kulübü Basın Sözcüsü Muhammet Kışla, Ünye Futbol Kulübünün kuruluşu ve bugüne kadar gelişi ile ilgili bilgiler verdi.

– “Adaleti sağlayacak hakemlerimizle futbolcuları buluşturduk” –

Kışla, “Biz artık köşe başlarında konuşmak yerine, ortak paydaşlarla böyle platformlarda bir araya gelerek, doğruları yapmaları noktasında harekete geçme zamanı geldi. Biz Ünye Futbol Kulübü olarak bir kıvılcımı başlattık, bu yangını çıkartmayı inşallah başaracağız” dedi.

Sahalarda son yıllarda ve bu yıl hakem ve oyuncu arasında yaşanan bir takım sorunların olduğuna dikkat çeken Muhammet Kışla, “Bizim alt yapılarda oynayan öğrencilerimiz de bunları görüyor. Bir hakem algısı bu çocukların zihninde yer etmesin diye sahada adaleti sağlayacak hakemlerimizle, futbolcularımızın iletişim ve etkileşimlerini nasıl olması gerektiği, futbolun bir insani değerler manzumesi olduğu için ve biz sporcularımıza önce spor ahlakını aşılamalıyız ki yaşadığımız bu olumsuzlukları bir daha yaşamayalım” diye konuştu.

– “Futbolda tek suçlu hakemler değil” –

Seminere katılan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Ordu Şube Başkanı Turgut Kır, “Futbol paylaşınca, bir arada olunca güzel. Galip gelen mutludur ama mağlup olan bir suçlu arar niye mağlup oldum diye. ‘Benim hatalarım yüzünden maçı kaybettik’ diyen bir teknik adam, kulüp başkanı, antrenör çok az gördüm. Kaybeden hep biz çok iyiydik, penaltımız vardı, ofsayt değildi. Hakem hakkımızı yedi, puanımızı çaldı. Hakem arkadaşları tanıdıkça, beraber oldukça, bazı konularda görüş alışverişi olduktan sonra bu futbolda tek suçlu hakem arkadaşlar değil. Hiçbir futbol müsabakası hakemsiz oynanmıyor, dolayısıyla onlar bizim için önemliler” dedi.

Futbol Ordu İl Temsilcisi Hasan Vayni ise, “Hakemler olmazsa olmazlardan biri. Sevgili çocuklar bu hocalarımızın kıymetini iyi bilelim” diyerek futbol ile ilgili birkaç anısını anlattı.

– “Art niyetli hakeme hiç rastlamadım” –

Ordu Amatör Kulüpler Şube Başkanı Mustafa Kılıç ise, “Ben yıllardır futbolun içinde olan biri olarak art niyetli hakeme hiç rastlamadım. Fakat maalesef sorumsuz hakeme yer yer denk geldim. Burada ki genç arkadaşlarımız bize gurur veriyor. Bu arkadaşlarımızı yetiştiren antrenörlerimizin oyun kurallarını çok iyi hissetmeleri gerekir ki karşı tarafa yansıtabilsinler. Öncelikle rakibimize saygılı olacağız. Biz istemediğiz bir şeyi karşımızdaki için istemeyeceğiz” dedi.

– “Hakem sahada oynayan futbolcuların aslında aynasıdır” –

Panelde konuşma yapan Üst Klasman Yardımcı Hakem Samet Çavuş, alt yapıda oynayan futbolculara şu açıklamayı yaptı:

“Biz mesleğimizde de eğitimci olduğumuz için sporcular ile sahada iletişim kurma noktasında kendimizi şanslı hissediyoruz. Hakem de bir insandır; sahada oynayan futbolcuların da aslında aynasıdır. Futbolcu nasıl kendisine saygı gösterilmesini istiyorsa, kendisi de saygılı olmak durumundadır. Spor Toto Süper Lig’de yardımcı hakemlik yapıyorum. Bazen insani olarak yaptığımız hatalar nedeniyle futbola büyük miktarda para harcayan kulüplerin, bu işten para kazanan futbolcuların mağdur olmasına neden olabiliyoruz. Ancak sahada oynayan futbolcunun hata yapması gibi taktik veren teknik direktörün yanlış tercih yapması gibi biz de hata yapabiliyoruz.

– “En az hatayı yapan kazanıyor” –

Futbol bir hatalar oyunudur, ancak en az hata yapan kazanıyor. Biz hakemler ise çok iyi maç dahi yönetsek maçın sonunda yapabileceğimiz bir hata bütün doğrularımızı götürebiliyor.”

Hakem Samet Çavuş, konuşmasında Süper Lig’de yaşadığı olayları örneklerle anlattı.

–  “Hakemler hatayı kasti olarak yapmaz”-

Ulusal Hakem Volkan Şeker, “Siz futbolcu adaylarına tavsiyem hakemin de sahada bir insan olduğunu ve gerçekten hata yapabileceğinin farkında olmanız. Size hata yapmayacağımızın garantisini veremem, ancak bunun kesinlikle kasti olmayacağının garantisini verebilirim” dedi.

– “Hakeme güvenip kararına saygı duymak gerekiyor” –

Bölgesel Hakem Altan Serkan Yılmaz ise, “Oyun kuralları ile ilgili gerekli bilgileri antrenörlerinizden öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Örneğin taç atışında ofsayt diye itiraz edenleri bile görebiliyoruz. Sahada bir pozisyonu görebilmek için doğru açıyı yakalamamız gerekiyor. Oyun şartlarına bağlı olarak bazen biz de yanlış kararlar verebiliyoruz. Bir pozisyon ile ilgili bir çok kişi fikir beyan edebiliyor. Doğrusu hakeme güvenip kararına saygı duymak ve kendi takım oyununa konsantre olmak gerekiyor” diye konuştu.

Panele Ordu TÜFAD Başkanı Turgut Kır ve yönetim kurulu üyelerinden Bekir Mağden, Murat Aksu, Ordu ASKF Başkanı Mustafa Kılıç, Ordu Spor İl Temsilcisi Hasan Vayni, Akyazıspor Kulüp Başkanı Hasan Öztaş, Fevzi Çakmakspor Teknik Sorumlusu Tuncay Arslan ve kulüp alt yapı oyuncuları, Ünye 1957 Spor Teknik Sorumlusu İbrâhim Yıldırım, Ünye 1957 Spor Sportif Direktörü Bülent Sönmez, Ünye Futbol Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri sporcuları, Amatör Kulüpleri temsilen idareci ve sporcularla, sporcu aileleri katıldı.

1005201602ufk

Kaynak Kentgazete

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P