eskort samsun

ÜNYENETHABER

MAKAMLARLA ADAM OLANLARI ALLAH ISLAH EYLESİN

MAKAMLARLA ADAM OLANLARI ALLAH ISLAH EYLESİN
22 Mayıs 2016 - 10:04

 KİBİR HASTALIĞI

VFRT

Bugünlerde sessiz bir feryadın çığlığını duyar gibiyiz. Mazlumların ahı kadar haklı ve kundaktaki bir bebek misali günahsız olan bu feryat, kaderin ağıyla birleşip zalimlerden hesap sormaya başladı.

İnsanların karakteri, yetişkinlik seviyesine gelinceye kadar oluşum sürecini tamamlar ve belli bir kalıba girer. Karakterlerin asıl sınavı ise, güce ve makama erişince başlar. İşte o zaman gerçek yüzler ortaya çıkar ve insanlar sizin geçmişinizi unutup son halinizi hatırlarlar. İşte onca yıllık emeğin karşılığı, milletin dilindeki adınızdır.

Kibir, öyle bir günah ki diğer günahlara hiç benzemiyor. Kibir, kâinatın ve insanlığın kaderini değiştiren Şeytan’ın Allah’a: “Adem’i topraktan yarattın beni ise ateşten yarattın ondan daha üstünüm ve ona secde etmem” dedirtip isyan ettiren ve iyilikle kötülüğün savaşını başlatan ve insanın cennetten kovulmasına sebep olan ilk günahtır. Yani o denli büyük bir günah olan kibire kapılan ve ne oldum delisine dönen insanlarla doldu etrafımız. İnsanlara çektiği zorlukları ve çileleri anlata anlata bitiremeyen, derdine çözüm arayan vatandaşa ne anlatacağını unutturup geldiğine pişman eden insanlara makamıyla konuşup onları makamıyla ezenlerden Allah esirgesin bizleri.

Çileyi çekenler nerden geldiklerini unuttukları vakit, kendi yaşadıkları zorlukların aynısını millete yaşatarak milletten intikam alırlar. İşte o an kibir hastalığına yakalanılmıştır. Eline hazır güçte geçmiş bırakır mı? Sanki yıllarca bu günleri beklemiş gibi milletin canına okuyup rehin almaya başlar. Yapılan bütün yanlışlıklar ve zalimlikler kanuna uygundur ve yapılan işlerde asla bir hata yoktur kendince. Dürüstlük abidesi insanda hata olur mu hiç yahu? Onun sözünün üstüne söz söylenemez çünkü onun size anlatacağı “daha başka şeyler” mutlaka vardır ve siz onu hep dinlemek zorunda kalırsınız. Böylece, “Dürüstlük ile Çile Dolu Mâzi” adlı tiyatroyu izlemeye gelen seyirci konumunda olursunuz ne yazık ki.

Evet! Bu haftaki yazımızın sonuna gelirken yazımıza bir dua ile son verelim isterim. “Allah bizleri kibrin karanlığında kör olmuş ne oldum delisi insanlardan esirgesin ve içimizde ne kadar kibir ve kötü düşünce var ise bizleri arındırsın inşaAllah.”

Misafir Kalem ”Sessizlerin Sesi”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-