eskort samsun

ÜNYENETHABER

SABAH NAMAZI BULUŞMASI BAYRAMA DÖNÜŞTÜ

SABAH NAMAZI BULUŞMASI BAYRAMA DÖNÜŞTÜ
18 Mayıs 2016 - 10:11

IMG_5458

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu sabah namazı buluşmaları kapsamında Kabataş ilçesi Alankent merkez camiinde sabah namazında vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Kabataş ilçesinde her hafta Çarşamba, Cuma ve Pazar sabahları yoğun katılım ile devam eden ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği sabah namazı buluşmalarına il müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu konuk oldu. Kabataş ilçesi Alankent merkez camiinde yoğun ilgi  ile gerçekleştirilen Çarşamba günü sabah namazı buluşması etkinliğine il müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, eski milletvekili Ertuğrul Özdemir, Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, Kabataş müftülük yetkilileri eski Alankent Belediye Başkanları, Alankent mahallesi muhtarı,  din görevlileri ve Alankent merkez cami dernek yönetimi ile yüzlerce vatandaş katıldı.

 

Her çarşamba sabah namazında Alankent merkez camiinde sabah namazı için buluşan cemaat, namazın ardından çekilen zikir, okunan tesbihat ve yapılan dualarla güne hep birlikte başlamanın tadını çıkarıyorlar.

 

Sabah namazı buluşmaları muhteşem bir organizasyonla yürütülürken sabah camiyi dolduran yüzlerce vatandaşa  caminin sosyal mekânında kahvaltı ikram ediliyor. Birlikte kılınan sabah namazı, ardından hep birlikte edilen dualar sonunda yapılan kahvaltılar adeta birliğin ve kardeşliğin yaşatılması  için geleneksel hale geliyor.

 

Müftü Kolukısaoğlu Sabah Namazı Buluşması İçin Alankent Merkez Camiinde…

IMG_5462

Geçtiğimiz aylarda Yeniceli Camii İmam-Hatibi Cemalettin Duru tarafından her Cuma gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasına Kabataş’lıların davetini iletmesi üzerine Müftü Kolukısaoğlu bir Cuma sabah namazı için ordu merkezden Kabataş Yeniceli Camiine giderek sabah namazı buluşmasına katılmıştı. Vatandaşların büyük ilgi göstermesini karşılıksız bırakmayan il müftüsü Kolukısaoğlu, davet gelmesi üzerine Çarşamba sabah namazı buluşması için yeniden Kabataş Alankent merkez camiine sabah namazına gitti.

Sabah namazı buluşması için camiyi dolduran cemaat ile birlikte namazı eda eden Müftü Kolukısaoğlu, Kur’an tilavetinin ardından yapılan tesbihat, ve sabah zikrinin ardından cemaate hitaben bir vaaz verdi.

 

Sohbetine camiyi adeta bayram günleri gibi dolduran cemaate teşekkür ederek başlayan müftü kolukısaoğlu  iman, salih amel, birlik, beraberlik ve Allah rızası konularında ayet ve hadisler ışığında cemaati bilgilendirdi. İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu kendisini ilgiyle dinleyen cemaate ‘her işimizi sadece ve sadece Allah beğensin diye yapmalıyız’ diyerek şunları ifade etti.

‘Sabah namazı için Beytullah’ın şubesi olan bu güzel mabedi doldurduğunuzu görmekten çok mutlu oldum. Allah bu hal üzere sizleri daim eylesin. Çünkü hiçbir gölgenin olmayacağı kıyamette Allah’ımızın gölgesinde gölgelenecek yedi sınıf insandan biride gönlü mescitlere sevgi ile bağlı olan kimselerdir.

Namazlarımıza mutlaka devam edelim. Zikrimizi, şükrümüzü eksik eylemeyelim, kendimizi Rabbimize kulluk etmekten alıkoymayalım. Çünkü Rabbimiz “beni anın ki bende sizi anayım” buyurmaktadır. Burada Allah’ımız bizlere anmaktan ziyade unutmamayı asla hatırdan çıkarmamayı ve hayatımızın her safhasında Allah’ı hesaba katarak yaşamayı ilke edinmemizi emretmektedir, Allah’ı hesaba katarak yaşamak ise yaptığımız işleri sadece ve sadece Allah beğensin yeter gayesi ve ilkesi ile yapabilmektir. Allah’ımızı zikretmenin ve anmanın en önemli yolu da namaz kılmaktır. Dualarımızı ederken sadece iyiler için etmeyelim. Komşularımızdan, kardeşlerimizden kötülükleri olanlar ve kötü yolda bulunanlar için de dua etmeyi ihmal etmeyelim. Onların da hidayetleri ve kötülüklerden kurtulmaları için mutlaka duada bulunalım…’şeklinde sohbetini ayet ve hadislerle devam ettirdi.  Sohbetin ardından İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu tarafından dua yapıldı. Duanın ardından cami içerisinde cemaat ile müftü kolukısaoğlu arasında gerçekleşen tebrikleşme adeta bayram günlerini andırdı.

Camide sabah namazı, zikir, tesbihat ve dualarla tamamlanan sabah namazı buluşmasının sonunda camiye ait sosyal mekânda yüzlerce vatandaşa hazırlanan kahvaltı ikram edildi, kahvaltı ikramı yapılan dua ile son buldu.

Vatandaşlar il müftüsünün ordu merkezden kalkıp sabah namazı için Alankent merkez camine gelmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederlerken, müftü Kolukısaoğlu ise vatandaşlara gösterdikleri yoğun ilgi ve katılım için teşekkür etti.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-