eskort samsun

ÜNYENETHABER

İlçe Müftüsü Başsan “Dolu Dolu Ramazan Gecireceiz”

İlçe Müftüsü Başsan “Dolu Dolu Ramazan Gecireceiz”
07 Haziran 2016 - 22:59

ÜNYE İLÇE MÜFTÜSÜ BAŞSAN GÖREVE BAŞLADI

Ünye Müftüsü Vedat BAŞSAN, Müftülük olarak düzenleyecekleri programlarla Ramazan ayını en güzel şekilde geçireceğiz dedi.

Programa ilişkin bilgi veren Başsan, ”Ramazan ayı boyunca Ünye Merkez Büyük Cami’nde her öğle ve yatsı namazından önce vaaz programı gerçekleştireceğiz. Ünye Merkez Orta Cami’nde teravih namazı hatim ile kıldırılacak. Şehit ailelere ve kimsesiz çocuklara iftar programları düzenlenecek. Belediye iftar çadırında her akşam dua ve rehberlik için bir personelimiz görevlendireceğiz. Ramazan fetva ekibi oluşturup bu ekibimizin müftülüğümüze gelen soruları cevaplandırılacak. Camilerde bayanlara yönelik hatim, vaaz ve irşat programları düzenlenecek. Televizyon, radyo ve gazete gibi basın yayın yolu ile irşat hizmetleri sunulacak. Şehit ailelerine, gazilere, hastalara, mahkûmlara ve huzur evlerine ziyaretlerde bulunulacak. Yerini ve tarihini daha sonra açıklayacağımız Sakal-ı Şerif ve Kur’an Ziyafeti düzenlenecek. Talep olması durumunda muhtelif camiler sabaha kadar açık kalacak” diyerek ay içerisinde sosyal alanda birçok faaliyet göstereceklerini söyledi.

İlçe Müftümüz Vedat BAŞSAN; “Ayrıca vatandaşlarımızdan gelecek talebe göre Kadir Gecesinde tüm camilerimiz sabaha kadar açık olacak. Yine itikafa girmek isteyen vatandaşlarımız Müftülüğümüze başvurmaları halinde istedikleri camide itikafa girebileceklerini dile getirdi.

Fitre miktarına ve zekâta ilişkin açıklamalarda da bulunan Başsan; “Zekât niye sadece Ramazan ayında verilir? Aslında sadece Ramazan’da geçerli değildir. Vatandaşımız ona tarih belirlemiştir.

Fitre sadakası kusur ve ufak hataların affı için vatandaşı sevindirmesidir. Bu sadece Ramazan ayında yapılır. Din İşleri Yüksek Kurulu, 27 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 10.00’da Kurul Başkanı Dr. Ekrem KELEŞ’in başkanlığında belirlenen gündem maddeleriyle toplandı ve gündemdeki konular görüşüldü. Görüşmeler sonucunda; 2016 yılı Fitre miktarının 15 TL olarak belirlenmesi uygun görülmüştür. Bu fiyat asgari olanı eğer verebilecek durumdaysanız daha üstünü de verebilirsiniz. Ne yiyip içiyorsanız ona denk vermeniz gerekir” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-