eskort samsun

ÜNYENETHABER

RAMAZAN AYI ÖNCESİ MÜFTÜLER TOPLANTISI YAPILDI

RAMAZAN AYI ÖNCESİ MÜFTÜLER TOPLANTISI YAPILDI
23 Mayıs 2016 - 17:22

Untitled-3

Ramazan ayından önceki son müftüler toplantısı 19 ilçe müftüsünün katılımı ile İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’nun başkanlığında Çamaş İlçe Müftülüğünde gerçekleştirildi.

Her ay mutat olarak yapılan İlçe Müftüleri toplantısı bu ay Çamaş İlçe Müftülüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU’nun başkalığında yapılan toplantıya İl Müftü yardımcıları Seyfullah Çakır, Mesut Öztürk  ile 19 ilçenin müftüsü katıldı.

 

Toplantının açılışında bir konuşma yapan  İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU kısa bir süre sonra Ramazan ayına girileceğini,  ayrıca yaz Kur’an kurslarının da Ramazan ayı içerisinde okullar tatil olduktan sonra başlayacağını bu sebeple il genelinde yürütülecek Ramazan ayına özel din hizmetlerinin ve yaz Kur’an kurslarının toplantının ana gündemini oluşturduğunu ifade ederek konuşmasında şu görüşlere yer verdi.

Ramazan Ayına özel Her türlü tedbir Alındı…

‘Ramazan ayı Müslümanlar için çok önemli bir rahmet, bereket, af ve mağfiret iklimidir. Ordu il genelinde bütün vatandaşlarımızın Ramazan ayından yeteri kadar istifade edebilmeleri için il müftülüğü olarak il genelinde her türlü tedbiri almış bulunuyoruz. Ramazan ayında ordu il genelinde vaaz ve irşat hizmetlerimize ağırlık vereceğiz. Bu toplantımızda hatim ile teravih kılınacak camileri belirleyeceğiz. Bu arada cami hizmetleri için Ramazan ayına girmeden önce Toplum Yararına Çalışma projesi kapsamında 150 kişiyi istihdam edecek olan İŞKUR il müdürlüğümüze ve bu hususta emeği geçen yetkililerimize çok teşekkür ediyorum, bu bizim için büyük bir imkân oldu. Ayrıca Yaz Kur’an kurslarını çok önemsiyoruz bu vesile ile yaz Kur’an kurslarından azami istifade edilecek şekilde gerekli tedbirleri alacağız…’ şeklinde konuştu.

Daha sonra gündem de bulunan konular tek tek görüşülerek, ”İŞKUR’dan hizmet alımında 31/05/2016 tarihinde yapılacak sınav için Komisyon oluşturulacak ve Mülki Amirden Onay alınması, Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Vaaz Seminerine katılan personelin gerektiğinde Kardeş Camilerde vaaz etmesinin sağlanması, Her Camide bayanlara ve erkeklere yönelik Mukabele Programının yapılması, 2016 yılı Ramazan ayında Bayanlara yönelik özel program yapılması, Ramazan ayında itikafa girmek isteyenlere ilgili mevzuat çerçevesinde cami tahsis edilmesi, İlçe Müftülüklerince Ramazan Ayı münasebetiyle bütün camilerde gerekli hazırlıkların yapılması ve gerekli tedbirlerin alınması, Yaz Kur’an Kurslarında geçici öğreticiler yetersiz olduğunda ivedi olarak İl Müftülüğüne bildirilmesi, personel seçimi talep edilmesi, Yaz Kur’an Kurslarının açılış programının yapılması için gerekli hazırlıkların yapılarak açılış programının icra edilmesi, Yaz Kur’an Kursları için personele seminer verilmesi ve hazırlıkların yapılması,” Hususları ile kurumu ilgilendiren diğer konularda alınan kararların bütün müftülerce imzalanmasıyla son buldu.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-