eskort samsun

ÜNYENETHABER

Türk Kadınlar Birliği “İstanbul Sözleşmesi” Adlı Projeyede İmza Attı

Türk Kadınlar Birliği “İstanbul Sözleşmesi” Adlı Projeyede İmza Attı
24 Mayıs 2016 - 13:59

aa

Kuruluş amacı, kadının siyasal haklarını elde etmesi ve sosyal yaşama eşit katılımının sağlanması olan Türk Kadınlar Birliği; 92 yıllık mazisiyle Türk Kadın Hareketinin ilk ve en geniş ağa sahip kamu yararına çalışan bir sivil toplum örgütü olan ,Türk Kadınlar Birliği İstanbul Sözleşmesinin kamuoyunda bilirliğinin artmasını sağlamak amaçlı Atik Otel’de düzenledikleri kahvaltıda basınla bir araya geldi.

Bir asra yaklaşan geçmişiyle kadın hakları konusunda pek çok çalışmaya öncülük eden Türk Kadınlar Birliği şimdi de “İstanbul Sözleşmesi” adlı projeyede imza attı.

Kamuoyunu bilgilendirme amaçlı düzenlenen kahvaltıya Türk Kadınlar Birliği Ünye Şube Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu’nun yanı sıra konuşmacı olarak Proje Lideri Sevna Somuncuoğlu, Proje Koordinatörü Pınar Çetinkaya ve Saha Koordinatörü Müge Sunal katıldı.

Türk Kadınlar Birliği Ünye Şube Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu’nun katılımlardan dolayı teşekkür konuşmasının ardından sözü alan Proje Lideri Sevna Samuncu İstanbul Sözleşmesi adlı projenin Türk Kadınlar Birliği Genel Merkezi koordinatörlüğünde tüm şubeleri içine alacak şekilde yürütüleceğini belirterek;

“TUTUNDUKLARIMIZ: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ”

“Projemizin genel hedefi, hak temelli kadın örgütlerinin; 2011’de İstanbul’da imzaya açılan ve 1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe giren “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev içi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” (İstanbul Sözleşmesi)ne dair gerekli bilgileri öğrenerek güçlenmelerini sağlamak ve kadına yönelik şiddetle mücadele için her aşamada lobi ve savunuculuk becerilerini artırmaktır.

Projenin özel hedefi; kadın örgütlerinin yanında hizmet sağlayıcıların, kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin İstanbul Sözleşmesinin önemine dair farkındalıklarının artırılmasıdır.” Dedi.

Ardından Proje Koordinatörü Pınar Çetinkaya  6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesine dair yasayı ele alarak 2015 yılına ait şu şekilde veriler sundu ;

“2015 yılında erkekler 284 kadın öldürdü. 19 faili belirlenmeyen kadın cinayeti, 26 şüpheli ölüm veya intihav vakası gerçekleşti. Öldürülen her 5 kadından 1’i boşanmak istediği için öldürüldü. Öldürülen kadınların %10’u şiddet gördüğü için şikayette bulunmuştu.”

Saha Koordinatörü Müge Sunal ise Medya’nın toplumdaki gücünden “ Kadın cinayetlerinin kamuoyu gündemine taşımak ve duyarlılık oluşturmak için bu haberlerin medyada yer alması önemlidir.  Tüm medya mensuplarınında bu önemli konuda, kadına yönelik şiddeti sonlandırma konusunda sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz.” Dedi.

a

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-