eskort samsun

ÜNYENETHABER

Türk Kadınlar Birliği’nden Kaymakam DEMİR’e Ziyaret

Türk Kadınlar Birliği’nden Kaymakam DEMİR’e Ziyaret
24 Mayıs 2016 - 16:50

DSC_0441

Türk Kadınlar Birliği Genel Merkezi ve Ünye şubesi, Ünye Kaymakamı Mustafa DEMİR’i ziyaret ederek, yürüttükleri “TUTUNDUKLARIMIZ: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ” adlı proje hakkında bilgi verdiler.

Ünye Kaymakamlık makamında gerçekleşen ziyarete, Türk Kadınlar Birliği Genel Saymanı Fikriye EVİN, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve Türk Kadınlar Birliği Ünye Şube Başkanı Neşe TİYALOĞLU katıldı.

Ziyarette Kaymakam DEMİR’e, Türk Kadınlar Birliği tarafından yürütülen “TUTUNDUKLARIMIZ: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ” Projesi’ni anlatan Genel Sayman Fikriye EVİN; “BM Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi’ (CEDAW) ın yıllardır Sivil Toplum Yürütme Kurulu Sekretaryasını sürdüren Türk Kadınlar Birliği olarak, İstanbul Sözleşmesi’nin de bize sağladığı güvencenin bilinmesi, yaygınlaştırılması ve kullanılmasının sağlanması konusunda kendimizi sorumlu hissettik ve “Kadına yönelik şiddet eşitsiz güç ilişkilerinden kaynaklanmaktadır” sloganıyla projemizi hazırladık. Projemiz bölgesel merkez seçilen 7 ilde 105 kadın örgütüne ve kamu kurumlarına yönelik eğitimler ve toplantıları içermektedir.

Projemizin genel hedefi, hak temelli kadın örgütlerinin; İstanbul Sözleşmesi’ne dair gerekli bilgileri öğrenerek güçlenmelerini sağlamak ve kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması zorunluluğu kapsamında, her aşamada lobi ve savunuculuk becerilerini artırmaktır. Projemizin özel hedefi; kadın örgütlerinin yanında hizmet sağlayıcıların, kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin İstanbul Sözleşmesinin önemine dair farkındalıklarının artırılmasıdır” dedi.

Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesinde önemli bir projeye imza attıklarını dile getiren Ünye Kaymakamı Mustafa DEMİR; Toplumun temeli aile, ailenin temeli kadındır. Ülkemizde kadınlar eğitim, ekonomi, siyaset ve toplumsal hayatın her alanında aktif rol almaktadır. Bir toplumun gelişme düzeyinin en önemli göstergelerinden biri, kadınların sahip olduğu özgürlük, toplumda taşıdığı saygınlık, üretim ve yönetimdeki yeridir. Bu tür projelere Ünye Kaymakamlığı olarak destek için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız, nezaket ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-