eskort samsun

ÜNYENETHABER

Organ Bağışında Ordu’nun Katkısı Büyük

Organ Bağışında Ordu’nun Katkısı Büyük
26 Mayıs 2016 - 11:53

DSC_0246

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ünye Devlet Hastanesi ev sahipliğinde “Organ Bağışı ve Nakli Hakkında Herşey” konulu panel düzenlendi.

Ünye Devlet Hastanesi çok amaçlı salonunda düzenlenen konferansa Ordu Vali Vekili Ahmet Akın Varıcıer, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Ordu İl Sağlık Müdürü İsmet Kolomuç, sağlık personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşması yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, bölgede başarılı çalışmalar yürütüldüğünü ve Ordu’nun da bunda katkısının büyük olduğunu ifade etti. Köksal; “Son günlerde organ bağışının önemi daha da güzel anlaşılmaya daha da önem verilmeye başlandı. Samsun bölge koordinasyon merkezinin isminde Samsun var fakat Karadeniz bölgesinin işlemlerini yürüten bir Koordinasyon merkezi ve çok şükür ki bizim Karadeniz bölgemiz koordinasyon merkezimiz Türkiye’de ki en güzel işlere imza atan, güzel işler yapan, yaptığı çalışmalarla başarılarını bakanlık düzeyinde kanıtlayan ispatlayan bir koordinasyon merkezi oldu. Bu koordinasyon merkezinin sorumluluk alan içerisindeki illerden de çok şükür ki Ordu ili de en başı çeken illerden bir tanesi oldu. Burada ki çalışmalarda büyük bir özveriyle çalışan arkadaşlarımız çok güzel bir şekilde izliyoruz. Yaptıkları işlere şahit oluyoruz. Aslında organ bağışının önemini gerçekten halkımıza çok iyi bir şekilde duyurduğumuza inanıyoruz. Bundan sonra yapılacak iş vatandaşımız ve halkımız sizlere aklında ki soru işaretlerini cevaplamak”

“En Önemli Şey Empati kurabilmek”DSC_0274

Ordu Vali Vekili Ahmet Akın Varıcıer ise açılış konuşmasında; “Organ bağışı konusunda da gerek dini konular, gerek sosyal konular soru işaretleri ile ilgili hususların kaynağından cevaplanması çok önemli. Tabi en önemli şey bence empati kurabilmek. Bir hastayı ziyaret edebilmek. Bir diyaliz hastasını ziyaret etmek ilk gün ki gibi olacağını düşünüyorum. Onlara bakan insanları, onlara yardım eden insanların sıkıntılarını yaşayan biliyor ve onlarla iletişim kurarak belki farkındalık çalışmasını daha hedefe sahip ettirecek bir şekilde yapmamız mümkün olabilir. Toplumda birlik beraberlik duygusu içerisinde paylaşma içersin de hareket edebilecek reḁeksleri geliştirmek. Bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

60 Bin Hasta, Organ Bağışı Sırasında

Konferansa konuşmacı olarak katılan Samsun Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mehmet Kazak, organ bağışı bekleyen 60 bin hastalarının olduğunu belirterek; Gerçekten pek çok insanımız organ ve doku bekliyor ve bugün bekleme sırasında maalesef bir kısmını kaybediyoruz. Bu hastaların tek yaşamı uzatma ve yaşama şansları organ nakli olabilmektir. Bütün bu panelleri biz daha önce Ordu’da yaptık. Giresun da, Amasya da, Sinop da, samsun da, Trabzon’da bölgemizin bin evin de şimdi ikinci turlara başladık. Çünkü devam etmek zorundayız. O insanları gördükçe, çocukları gördükçe 3 yaşında ki çocuğa diyoruz ki, su içme, muz yeme. Düşünün bir kişi haftada 3 kez veya 4 kez denize giriyor 20 yıldır tuvalete gidemiyor. Çok zor bir şey gerçekten. Bir düşünün kendinizi, ne güzel çayımız içiyoruz, kahvemizi içiyoruz, suyumuzu içiyoruz ama bir taraftan da bunları yapamayan şu an bizim 60 bin hastamız var. Bunların her biri organ bekleme sırasını alan insandır” dedi.

© 2016 Microsoft Koşullar Gizlilik ve tanımlama bilgileri Geliştiriciler Türkçe

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-