eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Esareti Gördüm” Kitap Severlerle Buluştu

“Esareti Gördüm” Kitap Severlerle Buluştu
01 Haziran 2016 - 1:00

 

bbbbbb

Esareti gördüm adlı eseriyle kitap severlerin karşısına çıkan Uzman Çavuş Bayram Ayyıldız, 4 yılda yazdığı kitabını görücüye çıkardı. Mustafa Adlı askerin Kurtuluş Savaşında başından geçen olayları ve kahramanlıkların kaleme alındığı “Esareti Gördüm” adlı eser daha ilk günden kitapseverlerin ilgisini çekti.

Ünye Cezaevi’nde görevli Uzman Çavuş Bayram Ayyıldız;

Yazmış olduğum eserin kahramanı Mustafa ‘nın oğlu Ahmet Cazkır şuan hayatta ve Kütahya’da yaşıyor. Ben kendisiyle hala görüşüyorum. Babasının kahramanlığının kitaba dönüşmesini oda çok istiyordu.  Dün görüştük ve çok sevindi. İsimsiz bir kahraman olan babasını anlatan bir kitap olduğu için çok mutlu oldu. Bana teşekkürleriyle beraber kendi eşine dostuna tavsiye edeceğini söyledi.

Ben 06.01.1974 yılında Antalya’da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini Antalya’da tamamladım. 1995 yılında Uzman Jandarma okulunu
kazandım. 15 Ağustos 1996 yılında Emirdağ Uzman Jandarma Okulundan başarıyla mezun oldum. İlk görev yerim Antalya Korkuteli İl Jandarma Komutanlığı oldu. Daha sonra sırasıyla Tunceli, Kütahya, Diyarbakır Silvan Taktik Komando, Hatay Reyhanlı Mardin, Nusaybin ve Ordu Ünye ilçelerinde görev yaptım. 2012 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini başarıyla tamamladım.” dedi.

Bayram Ayyıldız gazetemize yaptığı açıklamasında “Kütahya’da görev yaptığım dönem içerisinde Ahmet Cazkır isimli bir abi bana Kurtuluş Sbbavaşı ile ilgili babasının hayatını anlatan küçük anekdotlar, notlar getirdi. Kurtuluş Savaşı ile alakalı notlar hoşuma gittiği için Mustafa isimli kişinin bu kahramanlıklarını kaleme almak istedim ve 4 yılda tamamladım. Kitabın adını ilk “Kurtuluş” olarak düşündüm ama basit, sıradan olmasın diye sonra “Esareti Gördüm”  olarak değiştirdim. Sebebi ise, kitabın kahramanı olan Mustafa Ülkede zaten çok büyük kahramanlıklar yapmış olması ve daha sonra ise  esir olarak Yunanistan’a götürülmesi.Bu nedenle kitabın adını “Esareti Gördüm” verdim.

“Esareti Gördüm” ilk kitabım. İlk defa bu şekilde bir girişimde bulundum.  Kitabım hakkında güzel fikirler alıyorum. “Hiç kitap okuma alışkanlığım yoktu fakat bu kitabı bir çırpıda okudum” diyen arkadaşlarım var. 4 yıl boyunca çalıştım çabaladım ama buna değdi  güzel başarı elde ettim. “Esareti Gördüm” herkese okumasını tavsiye edebileceğim, tarihi ve kurtuluşu anlatan bir eser.

Bu kitabı yazarken Mustafa’nın Murat komutanı yüzbaşısı ile birlikteki kahramanlıkları beni etkiledi. Kütahya’da Aslanapa’da, Dumlupınar’da ülkemizin kurtuluşu için gerçekten çok büyük kahramanlıklar yapmışlar. Canları pahasına çok mücadeleler vermişler. Yunanistan’a esir olarak götürülmeleri mermilerinin bitmesinden kaynaklanmış. Mermileri bitene kadar mücadelelerini sürdürmüşler fakat mermileri bittiğinde düşman kubbbvvetleri daha güçlü olduğundan dolayı esir düşmüşler.Mustafa Yunanistan’da da mücadelesine devam etmiş. Yunanistan’dan geri dönerken ise oradan bay, bayan olmak üzere esirler kurtarmış ve o esirler Türkiye’ye gelmişler.

Kitabımın kahramanı Mustafa’nın bununla ilgilide kahramanlıkları var. Mustafa kurtardığı esirlerle beraber Türkiye’ye döndüğünde yanlışlıkla Çanakkale’ye gitmişler. Çok yorgun olduklarından dolayı uyuyorlar ve gece insan yada asker olarak gördüklerinin , uyandıklarında aslında  şehitlerimizin iskeletleri oldukları ortaya çıkıyor.  Kitabın öne çıkan konuları arasında bunlar geri kalan olayları okuyuculara bırakalım.

Kendi çevremde imzalayarak dağıttığım kitaplar oldu. Kitabıma imza günü yapmadım ama yapmayı düşünüyorum.” Dedi.Kitabın yazarı Uzman Çavuş Bayram Ayyıldız Esareti Gördüm adlı kitabı Çakır Medya Genel Yayın Yönetmenine imzalayıp hediye etti.

b

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-