eskort samsun

ÜNYENETHABER

MESUDİYE İLÇESİ YAĞMURLAR MAHALLESİ İÇME SUYUNA KAVUŞTU

MESUDİYE İLÇESİ YAĞMURLAR MAHALLESİ İÇME SUYUNA KAVUŞTU
27 Mayıs 2016 - 12:25

4 (5)

OSKİ Genel Müdürlüğü uzak yakın demeden Ordu’nun dört bir yanında ihtiyacı olan bölgelere içme suyu hizmetlerini götürmeye devam ediyor.

Mesudiye ilçe merkezine 13 km. uzaklıkta bulunan Yağmurlar köyü bugüne kadar herhangi bir içme suyu isale ve şebeke hattına sahip olmadığı için yöre halkı içme suyu ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla bireysel olarak sağlamaktaydı. Kış nüfusunun 300 kişi yaz nüfusunun ise 2-3 kat artarak 1000 kişiye kadar ulaşan mahallenin arazi yapısı oldukça zor ve engebeli bir yapıya sahip.

YAĞMURLAR KÖYÜ SAKİNLERİNE SAĞLIKLI VE SÜREKLİ İÇME SUYU HİZMETİ SAĞLANDI

OSKİ Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığına bağlı teknik ekipler tarafından bölgede terfi, isale ve şebeke hattı içme suyu çalışmaları başladı. Yağmurlar köyü mahallesi yapılan yatırım ile birlikte tarihinde ilk kez düzenli ve sistemli bir içme suyu alt yapısına kavuştu. Özellikle yaz mevsimiyle birlikte nüfusu artan ve içme suyu ihtiyaçları çoğalan mahalleye OSKİ ekipleri tarafından 1000 metre isale hattı, 2000 metre de şebeke hattı inşaatı başlanarak boru imalatı tamamlandı.  Yapılan isale ve şebeke hatları ile 90 adet abone bağlantısı da yapıldı. Ayrıca suyu kaynağında alarak evlere ve depolara ulaştıran terfi merkezi ile daha önceden inşa edilen içme suyu depolarının bakım ve onarımı yapılarak aktif hale getirildi. Böylece Yağmurlar köyü sakinlerine sağlıklı ve sürekli içme suyu hizmeti sağlanmış olundu.

aKÖY MUHTARI ÖZGÜR KAPUKAYA: KÖYÜMÜZDE SU ARTIK SU SORUNU KALMADI

Köyüne yapılan yatırımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yağmurlar Köyü Muhtarı Özgür Kapukaya; ”Özellikle yaz mevsiminde köy nüfusunda gurbetçi vatandaşların gelmesiyle aşırı bir artış olduğunu ve beraberinde su ihtiyaçlarının arttığını, köyünde önceden düzensiz bir içme suyu sisteminin olduğunu, OSKİ’ nin yatırımlarıyla birlikte köyünde suyun artık sorun olmaktan çıktığını” ifade etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-