eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE EĞİTİMDE ÇAĞ ATLIYOR

ÜNYE EĞİTİMDE ÇAĞ ATLIYOR
31 Mayıs 2016 - 0:27

IMG_7432

Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem gazetemizin 3 yıl dönümünde Çakır Medya Genel Yayın Yönetmeni Cihan Çakır’ziyaret ederek  çalışmalarında başarılar diledi ve tebrik etti.Çakır Medya Genel Yayın Yönetmeni Cihan Çakır’a  eğitim öğretimde yapılan çalışmaları anlatan Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem,Ünye’de eğitim atılımı gerçekleştiriyoruz dedi.Açıklamasında hedeflerinin 3 yıl içerisinde normal eğitime geçmek olduğunu belirterek  konuşmasına devam etti.

Normal eğitim için çalışmalar devam ediyor

Musa ERDEM “Ünyeýe eğitim anlamında yaptığımız yatırımlar ile ilgili artık soyut adımlar atılmış oldu. Geçtiğimiz hafta ayın 23’ünde ve 25’inde iki okulumuzun ihalesi yapıldı. Bu iki okulun biri Arif Nihat Asya Kız Teknik ve Meslek Lisesi, diğeri ise Mustafa Rakım Anadolu Lisesi.

Bu okulların yeni binalarının ihaleleri gerçekleşti. İnşallah ihale şartlarında, mevzuatlarında gerekli olan süre geçtikten sonra umut ediyoruz ki, ramazan ayını müteakiben arsa teslimleri yapılır ve yüklenici firma inşallah kısa sürede işine başlar. Sonrasında da önümüzdeki yeni eğitim öğretim yılında bu iki yeni bina Ünye’deki eğitim hizmetine sunulmuş olur. Bu okulların hayata geçmesiyle birlikte Arif Nihat Asya Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin eski binasını ilkokula dönüştürerek, Kaledere ve Şehit Cemal Mutlu okullarımızı normal öğretime geçirmiş olacağız.IMG_7429

Mustafa Rakım Anadolu Lisesi’nindi yeni binası şuan ki Fevzi Çakmak Ortaokulunun yanında olan arsaya yapılacak. Mustafa Rakım Anadolu Lisemiz normal öğretimine yeni binasında devam edecek. Eski binasını ise ortaokul yaparak, Mehmet Akif Ersoy ve Puset Polvan Ortaokullarını normal öğretime geçirmiş olacağız. Arif Nihat Asya Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Mustafa Rakım Anadolu Lisesi’nin yeni binalarına geçmesiyle birlikte yaklaşık 7 okulumuz normal öğretime geçecek.

2 hafta içerisinde de Fevzi Çakmak mahallesindeki eski Fevzi Çakmak okulunun olduğu arsanın ihalesi yapılacak. Dolayısıyla Fevzi Çakmak ve Yaşar Gazi Okulları da normal öğretime geçmiş olacak.

Hedefimiz Ünye’de %47 de olan ikili öğretimdeki öğrencileri 3 yıl içerisinde normal öğretime geçirmek.

Saraçlı mahallesindeki okulumuzda şuanda bitti, teslimatını aldık. Fehmi Cerrah İlk ve Orta Okulumuzu bu yaz yeni binaya alacağız. İkili öğretimden direk normal öğretime geçmiş olacak.

Atatürk mahallesinde yapımı süren ki kız öğrencilere yönelik ortaöğretim pansiyonumuzda sona yaklaştı. Yaz dönemi içerisinde inşallah bitecek.

Eğitim atılımları sürüyor

Özel okullarımızda çalışmalarını sürdürüyor.  Özel okullarımız arasından çalışmaları tamamlanan Uğur Okullarımızda yeni öğretim yılında hizmet verecek.  Bunların hepsi Ünye’nin eğitim alanındaki atılımlarındır.

İnşallah bu güzel hizmetleri kaliteli bir eğitimle ve başarıyla süslendiririz. O görev ise öğretmen, veli ve öğrencilerindir. Önümüzdeki yıllarda Ünye’nin bir eğitim merkezi haline geleceğini düşünüyorum.

Başarı düzeyimiz artıyor

1.Dönem de ve 2. Dönem de olmak üzere iki defada gerçekleşen TEOG Sınavı’nın bu yıl Kasım ayındaki sonuçlarıyla geçen yıl kasım ayındaki sonuçları arasında yaklaşık 1,5-2 puan kadar artış gerçekleşti. Yine aynı şekilde geçen yıl ve bu yıl Nisan aylarında yapılan sınavlar arasında da 2 puan kadar artış görüldü. Başarı sürekli üzerine koyarak devam ediyor. Bu dereceler Ünye’deki eğitim için gayet iyi.

Mart ayında gerçekleşen YGS sınavının il birincisi de Ünye’den çıkmıştı.İlimizdeki genel başarıda yaklaşık 20 basamak arttı. Her yıl, her dönem hatta her sınavda başarımızın üzerine başarı katacağımızı umut ediyorum. “dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-