eskort samsun

ÜNYENETHABER

SUÇLU KİM ?

SUÇLU KİM ?
30 Mayıs 2016 - 1:44

KAPTAN KÖŞKÜ (Köşe Yazısı)

fffffÜnye’ye gecen gün yağan yağmur hayatı felç etti.Bugün ise Ünye caddelerinde selden kalma izleri halen görebilmek mümkün. Hemen hemen şehrin her tarafında afetin izleri görülürken vatandaşların yaşadıkları korku ve endişenin yanında mal kayıplarıda üzerine tuz biber oldu. Yaşanan sel felaketi bizlere üstü kapatılan gerçeklerin tekrar gün yüzüne çıkmasını sağladı.

”Bir musibet bin nasihatten iyidir” derler umarım bundan sonra öyle olur.Bu yaşadığımız afet ,öncelikle bizi yönetenleri iyi seçmemiz gerektiği, ardından yapılan yapılmayan her konuda hesap sormamızı,sesiz kalmamamız ve otokontrol sistemini kurmamızın artık  hasıl olduğunu hatırlattı.

 

YETERSİZLİKLERİNİ GİZLEMEK İÇİN UĞRAŞIYORLAR

Yapılan açıklamalarda metre kareye 240 kilo yağmur düştüğü belirtildi ,bu kadar yağmura ne yapılabilir ucuz atlattık açıklamaları ardı ardına geldi.Tamam eyvallah belki çok fazla yağış oldu, Allah’ın işine karışmamak lazım afet bu önüne geçilemez gibi suçu üzerinden atma eyleminde olanlara şunu hatırlatmak istiyorum.

Sadece Ünye’de mi yağışlar,seller,fırtınalar,depremler kısaca afetler oluyor ?Başka kentlerde ,başka bölgelerde olmuyor mu ?Peki ya onlar aptal her felakette can ve mal kaybı veriyorlar ,biz ise büyük felaketlerin eşiğinden dönüyor,ucuz atlatık diye önce Allah’a sonra güya bütün tedbirleri almış yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.Bu işler bu kadar basit ve ucuz mu ?Kendimizi kandırmayalım….

Kimi seçtiğimiz önemli

Vatandaş olarak tedirgin ve endişe içinde hayat sürdürmemek ve gelebilecek her türlü tehlikelere karşı uyarılmak ve seçtiklerimiz tarafından korunmak istiyorsak,seçtiğimiz insanlara,başa getirdiklerimize ve kullandığımız oya dikkat etmeliyiz.Her önüne koyulana ve her şeye evet derseniz sonuçları bu günlerdeki gibiyle kalmaz ,dahada kötü sonuçlar artarak gelir ve olan halka olur….Halkta ettiğini bulur şuan olduğu gibi…

Fazla uzağa gitmeden Ünye ve Ünyeliler olarak bu duruma düşmemizin analizini yapalım.Metre kareye 240 kilo yağmur alan memleketimizde ,metre kareye kaç işin ehli adam düşüyor ve bu adamlar yeterince kullanılabiliyor mu görelim ?Görev verdiklerimiz ve vermediklerimizi bir değerlendirelim….

Öncelikle kısa zaman önce ,2014 Belediye seçimlerinde Ak Parti’den aday adayı olan Başkan adaylarını bir hatırlayalım.

Mehmet Keskin;  Fon Uzmanı

Nihat Şen; Mimar

Levent Akçay; Mimar

Hasan Karaoğlan; Makine Mühendisi

İsmet Küçükoğlu; Makine Mühendisi

Ahmet Çamyar; Avukat

Arif Ergün; İş adamı

Hasan Şimşek; Turizmci

Bu kadar teknik bilgisi yüksek aday adayları varken bize seçilmesi için sunulan ve önümüze koyulan aday bir avukat.Tamam avukat olsun sıkıntı yok ,herkesin seçme seçilme hakkı var.Belki iyi bir kadro kurar ve eksik olduğu konularda ,memleket için daha hayırlı olanı  işin ehli kişileri göreve getirir  diye düşünebiliriz.

Ama bu uygulama sadece düşüncede kaldı

Gelinen felakettin ne  öncesinde ,nede sonrasın müdahale edecek uzman yardımcıların olmadığı ortaya apaçık çıktı.Ve halkın mağduriyeti kat kat arttı.Krizi yönetemeyen bir ekip olarak tarihe geçtiler.

Peki ya mecliste kimse yok mu ?meclis_uyeleri

Ünye Belediye Meclis üyelerine bir göz atalım, içlerinde teknik donanımı olan ve işi sadece el kaldırıp indirmeden öte gidecek vasıflı üyeler var mı bakalım.

Tek tek incelendiğinde Belediye meclis üyelerinin de bugüne kadar ki en teknik donanımlı kişilerden oluştuğunu görebilmek mümkün.Yani bu kenti anlayabilecek,düzenleyebilecek ve geleceğe taşıyabilecek bir yönetim var gibi duruyor.Buna rağmen Ünye’nin son durumu gözler önüne seriliyken,aklımıza bu meclis üyelerinin yeterince Ünye’ye hizmet etme adına müdahil olmadıkları sonucunu geliyor. Yoksa böyle donanımlı bir meclisle bugünkü felaketlerin yaşanması çok manidar.Yada bu meclis Ünye Belediye Başkanı tarafından yeterince çalıştırılmıyor mu ?veya kullanılmıyor mu? sorusu aklımıza geliyor…

Ünye Belediye Başkanına buradan soruyoruz;

-Belediye meclis üyelerinde fazlasıyla mimar, mühendis ve tekniker bulunurken, Ünye’yi yönetmek için bir sandalcı ve para sayarla ile yola çıkarsanız, memleketin  bu hale geleceğinin farkına varamadınız mı?Bir arpa boyu yol alamadığınız ve tepkilerin çığ gibi artığı şu ortamda ,neden hala yanlıştan dönüp kentsel dönüşüme katkısı olacak insanlarla yola devam etmiyorsunuz?Eğer Ünye’yi değiştirme niyetiniz varsa önce kafanızı değiştirin….

Büyükşehirin ekiplerine teşekkür

Büyükşehir üzerine düşeni yaptı,onlarda olmasaydı vay benim Ünye’min haline. Buradan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı da tebrik ediyorum. Bu basiretsiz yönetimin beceriksizliğini önceden tespit etmiş olacak ki bu sel felaketinden önce gemi alarak vatandaşı kurtarmak için önlem aldı.Latife bir tarafa Ünye Belediyesi bu zihniyetle,daha çok büyükşehirin arkasına sığınır. Bizce de sakıncası yok yeter ki hizmet alalım ,kimin yaptığı önemli değil.

Şimdi Vatandaş olarak Şapkayı önümüze koyalım ve biz nerede hata yaptık deme zamanı

Kendimize soralım, Dünyanın sadece bu bölgesinde mi afet oluyor?Diğer kentlerdeki insanlar her afette bizim çektiğimiz sıkıntılarımı yaşıyor ?Acaba halkı için bu tür durumlara önlem alacak yöneticileri yok mu ?Bu doğal afetler için gerekli dersleri ve önlemleri aldık mı diye sormazlar mı ?

Arkadaşlar bir birimizi kandırmayalım,ne yöneticiler var en ufak hatada istifa eden,onuruyla canına kıyan,halkın arasından çıkmayan ,görevini namus kabul eden ve en iyi hizmeti vermek için çalışan.

Perşembenin gelişi Çarşambadan belli

O yüzden 2 damla yağmurda ne yapacağını şaşıran, sokakta ne yapacağını bilmeden eli ayağına dolaşan yardımcıyla , tatildeki Başkanıyla,en ufak sıkışmada  ortadan kaybolan ve hiç görünmeyen nifakçı adamlara verirsek yetkiyi biz daha çok sızlanır ve ağlarız…EEE arkadaşlar suçu birazda kendimizde arayalım demi…..

CİHAN ÇAKIR

Çakır Medya Genel Yayın Yönetmeni

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-