eskort samsun

ÜNYENETHABER

BUDA MI FİYASKO !!!!

BUDA MI FİYASKO !!!!
30 Mayıs 2016 - 0:30

EREGRGR

Ünye Belediyesi, ambalaj atıklarının kaynağından toplanıp geri kazanılması konusunda,Karadeniz Atık Yönetimi ve Çevre Danışmanlığı ile protokol imzalamıştı. Fakat projede hesaba katılmayan gelişmeler meydana geldi.Önceki geri dönüşüm firmasının kutularının ,bu protokolde tekrar kullanılmak istenmesi ve buna izin vermeyen firma yetkilileri arasında anlaşmazlık çıktı.Bu anlaşmazlığın akabinde sadece imza aşamasında kalan projenin fiyasko olup olmayacağı merak edilmeye başlandı.

Yeni Firma Eski Kutuları Kullanmak İstedi

Ambalaj atıkların geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırılması için atıkların kaynağında ayrıştırılması ve toplanması sürecini başlatan için atılan imzanın ardından, geri dönüşüm kutularının ortadan kaybolması kafaları karıştırdı.
Hem ekonomiye hem de çevre temizliğine katkı sağlayacak olan projede, geri dönüşümü mümkün olan kağıt, cam, metal ve plastik madde atıklarının geri kazanımı sağlanacaktı. Şuan için projede bir arpa boyu yol gidilemediği gibi ,eski firmayla karakolluk olunduğu bilgisi elimize ulaştı.Önceki belediye yönetimin anlaşma imzaladığı firmanın kutularının kullanılmak istenmesine karşı çıkan firma yetkilileri ya kutuların parasını versinler  yada kendi kutularını kullanırlar dedikleri öğrenildi.  Kısacası gelinen son noktada geri dönüşüm için kurulan bu kutular tek tek geri toplanmaya başlandı.

Bakalım anlaşmazlık nasıl çözülecek
Ünye Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Ocak ile firma yetkilisi arasında imzalanan protokole göre ister istemez atılan İMZALAR FOS MU çıktı sorusu kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-