eskort samsun

ÜNYENETHABER

HALK EĞİTİMİN SERGİSİNE İLGİ BÜYÜK

HALK EĞİTİMİN SERGİSİNE İLGİ BÜYÜK
31 Mayıs 2016 - 0:44

VİDEO HABER

IMG_7437

 

 

Ünye İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından 2015-2016 döneminde düzenlenen kurslarda yapılan ürünlerden oluşan sergi açılışı 30 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşti.

Açılış sonrası röportaj yaptığımız Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Mustafa Erdoğan, sergideki tüm ürünlerde 1 yıllık emeklerin ve büyük sabırların olduğunu, sergiyi 2 günlük planladıklarını fakat insanların istekleri üzerine cuma gününe kadar kalkmaması için Ünye Belediye Başkanına ricada bulunduklarını ve olumlu yanıt aldıklarını söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdoğan “Bunlar zaman ve sabır gerektiren işlerdir. Sergimizi geçtiğimiz yılda yapmak istedik fakat olmadı ama bu yıl Sayın Belediye başkanımız sağolsun, bize burayı tahsis etti.” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti;

“İnsanların kurslarımızda neler yaptığımızı görmesini istedik. Sergimizde el  sanatları, giyim, aşçılık, resim, pastacılık kurslarımızda yaptığımız ürünler var.Biz yaptığımız ürünleri insanların beğenisine sunuyoruz. Şuana kadar herkesten olumlu tepkiler aldık.

Bu yıl 966 kurs ve 22176 kursiyerle rekora ulaştık. Kurslarımız önümüzdeki yıl da devam edecektir.IMG_7499

Dışarıdan gelen insanlar “Biz bu kadarını beklemiyorduk” diyorlar. Satışlarımız sergi açık olduğu sürece devam edecektir.Biz sergimizi 2 gün olarak planlamıştık  ama insanların istekleri üzere Cuma gününe kadar olması için Ünye Belediye Başkanımıza ricada bulunduk. Olumlu yanıt aldık inşallah Cuma gününe kadar sergimiz açık kalacak.

Bizde eğitim öğretim bütün yıl devam ediyor.

Halk eğitim merkezi olarak her zaman kurs açıyoruz. Bu sosyal kültürel kurslar, el sanatları kursları, okuma yazma kursları olarak biz yılın tamamı çalışıyoruz. Halkımızı da kurslara ilgi göstermeye davet ediyoruz bekliyoruz. Öğrencimiz olduğu sürece kurslarımız devam edecektir.

Engellilere de bu yıl kurs açtık.

Devlet memurluğuna hazırlık ve okçuluk kursu gibi kurslarımız devam edecektir. İşitme engellilerimizin de standı var. KPSS kursu, ön lisans kursu gibi kurslarımız devam ediyor. Orta öğretim mezunlarına destekleme ve yetiştirme kursları açtık. bu kurslara da insanlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Ben bütün halkımızı kurslarımıza davet ediyorum, sergimize bekliyorum.” dedi.

Ardından sergiyi gezen Ortayılmazlar Mahalle Muhtarı Seyhan İhtiyaroğlu, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Erdoğan’ı başarılarından dolayı tebrik ederek;

“Mürüvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi benim için çok önemli. Bu işte emeği geçenlerin hepsinin ellerine sağlık. Çok başarılı bir sergi.Güzel şeyler yapılmış. Bu tür emekleri gün yüzüne çıkması için bir satış yeri açmamız gerekiyor.İnşallah onu da yaparız. Muhtar evimiz yapıldığında alta satış yeri yapacağız.” dedi.

Sergiyi beğenenlerden Alparslan Öz ise “Sergiyi gezdik, gördük. Burada kaç tane mekan var bilmiyorum ama hepsinin halk eğitim merkezi tarafından  doldurulması çok hoşumuza gitti. Bütün bu çalışmalar Müdürümüzün çabalarıyla gerçekleşti. Müdürümüz çok aktif ve başarılı bir insan. Ünye’mizde böyle bir serginin açılması çok iyi oldu. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Vatandaşların beğenisine sunulan ürünler,kursiyerler tarafından gelen misafirlere tanıtıldı ve bilgiler verildi.Sergi cuma gününe kadar açık kalacak ve isteyen vatandaşlar sergiyi ziyaret ederek,istedikleri ürünleri alabilecekler.

IMG_7483IMG_7449IMG_7451IMG_7453IMG_7472IMG_7480

 

 

IMG_7447IMG_7490

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-