eskort samsun

ÜNYENETHABER

RAMAZANI GEÇİRMEK İÇİN BALIK AVI İDEAL BİR HOBİ

RAMAZANI GEÇİRMEK İÇİN BALIK AVI İDEAL  BİR HOBİ
09 Haziran 2016 - 3:05

IMG_7502

“Yaz aylarının gelmesi ile birlikte amatör balıkçılık sezonu açıldı.Balık sezonunun açıldığı kıyıda balık avı yapan avcılar oltalarını ve malzemelerini alacaklar. İnsanlar hem dinlenip hem deniz kenarında arkadaşları, eşleri ve çocuklarıyla  eğlenme şansı da buldukları şu günlerde Arzanoğlu Av Malzemeleri sahibi İsmail Arzanoğlu gazetemize özel açıklamalar yaptı.

Balık avı için amatör balıkçılar ramazan ayının da gelmesi ile birlikte daha fazla zaman bulabilecekler.

Balık tutmak ramazan günlerinde hem vakit geçirmek hem de iftarlık balıklarını tutmaları için iyi bir aktivite olmuş olacak. Bu sene balık biraz geç geldi çünkü bahar ayı sonu ilkbahar yağmurlu geçti. Ama 1 haftadan bu yana balıklarda bir kıpırdama var, inşallah güzel bir sezon olacaktır. Deniz balıklarının dışında bir de dere balıkları için gidiyor arkadaşlarımız oralarda aileleri ile güzel vakit geçirip balık tutma şansı buluyorlar.

İnsanlarımızın bilinçli bir şekilde av yapmalarını istiyoruz. Haddinden ufak yavru balıkları tutmamalarını istiyoruz. Birde yaz ayı geldiğinden dolayı herkes köyüne çekiliyor oradaki akarsularda avlanıyor ama bilinçsiz bir şekilde eki yöntemleri kullanarak balık tutmak isteniliyor. Bu olay balık katliamına giriyor.Balığın hem kendine hem yavrularına hem de derenin içinde olan diğer canlılara zarar vermiş oluyorlar. Biz insanlarımızdan o tür kimyasal maddeler ile av yapmalarını istemiyoruz. Bize her zaman doğal lazım o yüzden doğamızı her zaman korumamız için elimizden geleni yapalım. Kimyasal ürünlerle av yapanları uyaralım, devam edildiği takdirde de şikayet edelim.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-