eskort samsun

ÜNYENETHABER

RAMAZANDA CAMİYE GELEN GENÇLERE ÖDÜL VAR

RAMAZANDA CAMİYE GELEN GENÇLERE ÖDÜL VAR
04 Haziran 2016 - 0:52

vfrtÜnye Merkez Büyük Cami’ye Ramazan ayı boyunca 5 (beş) vakit gelerek namazını kılan 15-25 yaş arası gençler ile yaşı küçük olanların ailelerin izniyle, Ünye İlim ve Fikir Gönüllüleri Derneği ile Kaledere Mahallesi Gençliği işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Gençlerimiz Değerlerimizdir” projesi kapsamında 4 günlük tatil fırsatını yakalayacak.

İlim ve Fikir Gönüllüleri Derneği ve aynı zamanda Din Görevlileri Dernek Başkanı Ünye Merkez Büyük Cami Müezzini Orhan Güler, yaptığı açıklamada, gençleri namaz kılmaya özendirmek ve teşvik etmek için Ünye İlim ve Fikir Gönüllüleri Derneği ile Kaledere Mahallesi Gençliği işbirliğiyle “Gençlerimiz Değerlerimizdir” projesinin bu yıl 2.sini düzenlediklerini söyledi.

 – “Gençler ve çocuklarınızla namaza gelin” –

Güler, her dönemde olması gerektiği gibi Ramazan ayında da yetişkinlerin namaz kılmaya gençler ve çocuklarıyla birlikte gelmesini istediklerini söyledi.

Geleceğin teminatı olan gençlerin maneviyatını pekiştirmek ve onları teşvik etmek için bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Güler, şu açıklamayı yaptı:

“Gelecekte yaşanabilir bir Türkiye için çocuklarımızın eğitimleri önemlidir. Anne ve babasına saygılı, vatanına ve milletine faydalı bir gençlik, geleceğimizin teminatıdır. Gençlerimizin hayata daha güvenle bakmalarını sağlamak adına bize yardımcı olmanızı, programa gençlerinizle beraber katılmaya çalışmanızı istirham ediyoruz. Gençlerimizi uzman kadrolarımızla kontrol altında tutacağız ve çeşitli konularda uzman ekibimizle eğitim vermeye çalışacağız. Gençler sizden cesaret alsınlar ve siz bizzat onları teşvik edin.”

– Müracaatlar Merkez Büyük Cami görevlilerine yapılacak –

Güler, proje kapsamında Ramazan ayı boyunca Ünye Merkez Büyük Camii’ne beş vakit namaza gelen 15-25 yaş arası kız ve erkek gençler ile yaşı küçük olanların aile izniyle geziye katılma hakkı kazanacağını vurgulayarak açıklamasını şöyle sürdürdü.

“Müracaatlar Ünye Merkez Büyük Cami görevlilerine yapılacak, projeyle ilgili sorumlu olarak ben ilgileniyorum. Konuya ilişkin bilgi almak isteyenler 0553 350 5910 no.lu telefondan ulaşabileceği gibi, camiye gelerek bilgi alabilirler. Program, Ramazan ayının 1. günü öğle namazı ile başlayacak, Ramazan Bayramı bayram namazıyla son bulacak.

– Tüm masraflar dernek ve Kaledere Mahalle gençliğinden –uyu

Ramazan ayı boyunca 5 vakit namaza gelen gençlerin ve çocukların katılacağı gezimiz Ramazan Bayramı’nın 3. günü başlayacak ve 4 gün sürecek. Programa dahil olan gençlerimiz ve çocuklarımızın gezi masrafı derneğimiz ve Kaledere Mahalle Gençliği tarafından karşılanacak olup, herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Gezilere gençleri ve çocuklarıyla beraber katılmak isteyen veliler, masrafları kendilerine ait olmak şartıyla katılabilirler. Türkiye’nin tarihi ve turistlik yerlerini gezeceğiz. Bu projeyle tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtmanın yanı sıra, aynı zamanda gençlerimizin cami cemaat buluşmasını sağlamayı, camiyi tanımalarını, dini ve ahlaki konularda bilinçli gençlik oluşmasını sağlamayı, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı, vatanına, milletine, dinine, örfüne, adetlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.”

– İftar geceleri de düzenleyecekler –

Güler, yine aynı proje kapsamında beş vakit namaza gelen gençlere Ünye İlim ve Fikir Gönüllüleri Derneği’nde pazartesi, çarşamba, cuma akşamları iftar vereceklerini de sözlerine ekledi.

Orhan Güler ayrıca, dernek olarak Ramazan ayı boyunca düzenleyecekleri iftar programları ve gezi masraflarını karşılayabilmek adına dernek olarak yeterli imkanlarının olmadığını, bu projenin hayata geçirilmesi için hayırseverlerin desteklerini beklediklerini ifade ederek, “Gerekli yardımlarda bulunmanız gelecek yıllarda bu projelerin devam etmesi için bizlere büyük cesaret verecektir” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-