eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kuyumcular Bayramı Bekliyor

Kuyumcular Bayramı Bekliyor
09 Haziran 2016 - 23:41

c

Nişan, düğün ve sünnet törenlerinin yapıldığı yaz sezonunu dört gözle bekleyen kuyumcularda, Ramazan ayı nedeniyle durgunluk yaşanıyor.

Şen Kuyumculuk İşletmecisi Turan Şen, Ramazan ayı dolayısıyla nikah, düğün ve nişanlarda düşüş olduğunu, dolayısıyla da durumdan olumsuz etkilendiklerini belirterek  kendisiyle beraber tüm kuyumcuların Bayram sonrası gerçekleşecek düğün törenlerini dört gözle beklediğini ifade etti.

Gazetemize özel açıklama yapan Şen Kuyumculuk İşletmecisi Turan Şen “Bu hafta döviz ve altın piyasında farklı bir seyir izledik. Dolar hafta başından bu yana geri gelirken altınında yukarı çıktığını gördük. Bunun sebebi Amerika Merkez Bankasının faiz artırıp artırmayacağına dair yaptığı açıklamalar oldu.

Altının yükselişte olduğu bu piyasada Dolar düşerken ,Euro sabit kaldı.

Amerika Merkez Bankasının yapacağı açıklama bizim için çok önemli. Faiz artırımına gidildiği sürece doların yükseleceğini, altınında geri düşeceğini tahmin ediyoruz.

Şuanda altın has bazında 117 TL, bilezik satışlarında 107 TL 50 kuruşdan satıyoruz ve 105 TL’den alıyoruz.  Dolara baktığımızda hafta başında 2,900 TL iken  şuan 2,870 TL. Çeyrek altını 185 TL’ye alıyoruz, 187 TL’ye satıyoruz. Cumhuriyet altını 740-750 TL.

Ramazan ayı içerisinde olduğumuz bugünlerde düğünlerin olmamasından doları satışlarımız çok durgun.  Bu durgunluğun yaklaşık 2 hafta süreceğini düşünüyorum. Ramazan bayramının ardından düğünler tekrar başlayacağı için 2 hafta sonra satışlarımızın çok yükseleceğini tahmin ediyorum.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-