eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÖZEL TİM BÖLGEDE

ÖZEL TİM BÖLGEDE
11 Haziran 2016 - 2:00

tero--r_10Son olarak Giresun Şebinkarahisar’da gerçekleştirilen operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş ve 4 terörist kaçmıştı.  Bölgede konuşlanan terör örgütü mensuplarının bir eylem daha gerçekleştiremeden kısa sürede yakalanması için özel tim kırsala çıktı. Doğu Karadeniz arazilerine giriş ve çıkış gerçekleşememesi için özel önlem alan ekip Şebinkarahisar’da da kaçan 3 terörist için çemberi daraltmış durumda.

Türk silahlı kuvvetleri operasyonun detaylarını açıkladı.  Teröristin yanında bulunan malzemeler piyade tüfeği, roketatar, 4 el bombası, el telsizi, bomba düzeneği, örgüt dokümanı.

Başka grupla buluşacaklardı

Bölgeye sızan terörist grubun telsizle haberleştikleri, Giresun kırsalında başka bir grupla buluşmak için plan yaptıkları ileri sürüldü. Kaçan teröristlerin yakalanması için Giresun, Gümüşhane ve Ordu kırsalında operasyonlarda yoğunlaştı. Kent merkezlerinde güvenlik tedbirleri artırılarak şüpheli araçlar didik didik aranırken, kırsaldaki operasyonlarında Jandarma ve Emniyet Özel Harekat Timleri, jandarma komandoların katılımıyla, kobra ve zırhlı araçlarla gerçekleştiği belirtildi.

Başına 300 bin lira konmuştu

Şebinkarahisar’da etkisiz hale getirilen teröristin Cudi Kod adlı O.B. olduğu öğrenildi. Gruba komutanlık yaptığı ileri sürülen O.B.’nin Emniyet Genel Müdürlüğü’nün terörle mücadele kapsamında oluşturulan gri arananlar listesinde yer aldığı öğrenildi.  O.B.’nin Diyarbakırlı ve 1995 doğumlu olduğu belirtilirken, başına 300 bin lira para ödülü konulduğu bildirildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-