eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kastamonu Entegre ISO 500’deki yükselişini sürdürdü

Kastamonu Entegre ISO 500’deki yükselişini sürdürdü
13 Haziran 2016 - 10:11

 SD

 

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırma Raporu’nda Kastamonu Entegre üst sıralarda yer aldı. Net satışlarını 1 milyar 973 milyon TL’ye çıkararak 4 basamak birden yükselen Kastamonu Entegre, Türkiye’nin en büyük 41. sanayi kuruluşu oldu.  Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Güçlü bir ekonomi ve sürdürülebilir bir büyümenin yolu sanayinden geçiyor. Üretim çarklarının hiç durmadan döndüğü bir Türkiye hayali biz üst sıralara taşıyor” dedi. 

 

Hayat Holding’in çok uluslu iki büyük şirketinden biri olan Kastamonu Entegre, ağaç bazlı panel endüstrisindeki büyümesini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında 45. sırada yer alan Kastamonu Entegre, son dönem yatırımlarının etkisiyle net satışlarını artırarak bu yıl 41. sıraya yükseldi. Yurt içinde Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da, yurt dışında ise Romanya, Bulgaristan, Rusya ve Bosna Hersek’te olmak üzere toplam 5 ülkede, 10 farklı lokasyonda 14 ayrı üretim tesisi bulunan Kastamonu Entegre, 2015 yılında 1 milyar 973 milyon TL net satış gerçekleştirdi.

 

Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu, Ham ve Melamin Kaplı Yonga levha, MDF, Laminat Parke, Tezgah, Parlak levhalar ve bunlarla ilgili muhtelif katma değerli ürünleri üreten Kastamonu Entegre, geçtiğimiz yıl dünya genelinde Amerika’dan Çin’e kadar toplam 93 ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

 

Ağaç bazlı panel üretim kapasitesi sıralamasında dünyanın 7. büyük şirketi olduklarını ifade eden Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, yılda 2,6 milyon metreküp yongalevha, 2,4 milyon metreküp MDF, 70 milyon metrekare laminat parke, 19,5 milyon adet kapı paneli ile yılda toplam 5 milyon metreküp levha üretim kapasitesine sahip olduklarını belirtti. Kastamonu Entegre’nin sektörde yurtdışında yatırım yapan ilk ve tek Türk şirketi olduğunu söyleyen Yıldız, “Her biri kendi alanında lider, yurt içi ve uluslararası pazarlarda yüksek oranda tanınırlığa sahip ürün ve markalarımızla sanayi kuruluşları içindeki yükselişimizi sürdüreceğiz” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-