eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Yardımcısı Yavuz Ünal Ordu da Diyanet Camiası İle Bir Araya Geldi

Başkan Yardımcısı Yavuz Ünal Ordu da Diyanet Camiası İle Bir Araya Geldi
13 Haziran 2016 - 12:07

aa

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “Ramazan Buluşmaları”  kapsamında orduya gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal Orduda din görevlileri ve müftüler ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

İlk Toplantı Görevliler İle…

İlk toplantısını orduda merkez ve ilçelerden gelen görevlilerin katılımı ile yapan Başkan Yardımcısı Ünal, görevlilere seminer verdi.

Aziziye camii İmam-Hatibi Murat Sivrikaya’nın Kur’an tilaveti ile başlayan toplantının açış konuşmasını ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu yaptı. Müftü Kolukısaoğlu yaptığı konuşmada ‘başkan yardımcımız sayın Prof. Dr. Yavuz Ünal hocamız ile ilahiyat fakültemizin dekanı olarak ve aynı zamanda iki dönemdir de Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi olarak birlikte çalışıyoruz. Kendilerini yakinen tanıyor, biliyoruz,  çok önemli bir ilim adamıdır hocamız.  İl Müftülüğü olarak yürüttüğümüz din hizmetlerinde bizlerin ufkunu açmış ve her zaman kendilerinden istifade etmişizdir. Bundan böyle Diyanet İşleri Başkan yardımcısı olarak hocamızdan hem biz hem de bütün camiamız ve ülkemiz istifade edecektir. Hocamızın yeni görevinin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor, kendilerine bu zamana kadar müftülük hizmetlerimize verdiği destekler için şükranlarımı arz ediyorum’ dedi.

Görevlerimizi Memuriyet Bakışı İle Değil İbadet Şuuru İle Yapalım…

Başkan yardımcısı Ünal, bütün görevlilerin hazır bulunduğu toplantıda, yaptığı konuşmasında din hizmeti görevlisi olmanın çok ulvi bir görev olduğunu belirterek ‘görevlerimizi memuriyet bakışı ile yaparsak sadece Devlete karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz, devlete vereceğimiz hesabımız tamam olur. Ancak birde ve en önemlisi yüce Allah’a karşı olan sorumluluğumuz ve hesabımız var. Bu kutsal görevi ibadet bilinç ve şuuru, Allah rızası ve ilahi aşk ile yapmaz isek o zaman Allah’a karşı vereceğimiz hesabımız tamam olmaz. Bizler sırf memuriyet olarak bu ulvi görevleri sürdüremeyiz. Bu sebeple görevlerimizi mutlaka ama mutlaka Allaha karşı sorumluluk bilinci ile yerine getirmeliyiz.

Ramazan Ayı İrşat Faaliyetleri ve Gönüllere Girmek İçin En Uygun Zaman Dilimidir…

İçerisinde bulunduğumuz rahmet, bereket ve mağfiret iklimi irşat faaliyetlerini etkili kılabilmek ve gönüllere girebilmek için en uygun zaman dilimidir. Bu ay bir arınma zamanıdır. Muhataplarımız bu ayda yapacak olduğunuz din hizmeti için hazır vaziyette sizleri beklemektedir, bu vesile ile kapısı çalınmadık hiç kimseyi bırakmayalım. Toplumun kimsesizlerini, gariplerini, gönlü kırıklarını mutlaka bulalım, onlara ulaşalım ve gönüler yapalım. Ramazanı sadece yemeyi içmeyi terk etmek değill de masiyeti terk etmek ve Rabbimize itaat etmek olarak yeniden tanımlarsak bu bizi dönüştürecek ve bu dönüşüm bizim geri kalan on bir ay hayatımızın her geçen gün güzelleşmesine vesile olacaktır. Ramazanda yapacağımız irşat için kendimize bir ajanda çıkaralım ve toplumun bütün kesimleri ile gerektiği gibi ilgilenelim.

Yaz Kur’an Kursları…

Konuşmasında yirmi Haziran da başlayacak olan yaz Kur’an kurslarının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Ünal, ‘bir hafta sonra yaz Kur’an kurslarımız başlayacak. Muhtemelen üç ya da dört yıl bu kurslara katılan çocuklar üzerinden düşündüğümüzde dört yıl sonra bu çocuklardan oluşacak toplumun yaşayacağı bu şehrin hassasiyetlerini değiştirebilirsiniz. Eğer yaz Kur’an kursunu ya da normal de devam eden Kur’an kurslarımızı ve şu an içerisinde bulunduğumuz ramazan ayını bir mektep olarak algılarsanız huzuru ilahiye çıktığınızda ben görevimi yaptım Rabbim, elimden geleni yaptım inanan inandı, inanmayana da yapacağım bir şey zaten yoktu. Bunu Rabbimize söylemek istiyorsak bunun yarını yok çünkü yarına çıkıp çıkmayacağımızı bilmiyoruz. Bunun için Rabbimize vereceğimiz bu cevaba bir hazırlık sürecine ihtiyacımız var. Bu gün hepimiz gözlerimizi kapayıp bir düşünsek gerçekten Rabbimize vereceğimiz hesabımız tamam mı acaba. Yaz Kur’an kurslarına gelen çocuklar ergenlik çağına geldikten sonra bir daha camiye uğramıyorsa bunu etraflıca düşünmeliyiz.

Bu toplumda yaşanan bütün olumsuzluklardan hepimiz sorumluyuz. Dolayısıyla bütün bu sorular için Rabbimize vereceğimiz hesaba bir cevap hazırlamalıyız. Eğer ben bu hesabı rahatça veririm cevabım hazır diyebiliyorsak görevimizi layıkıyla yapıyoruz demektir. Bizler, topluma yaşadığımız çevreye örnek yaşantımızla bir Müslümanın nasıl olduğunu göstermek zorundayız. Bunun için yaz Kur’an kurslarını çok iyi değerlendirelim. Çocuklara gerçek İslam’ı örnek olarak yaşayarak hayatımızla gösterelim. Eğer kendimiz hayatımızla örnek olmaz isek ne söylediğimizin ve ne öğrettiğimizin bir anlamı olmayacaktır…’ diyerek konuşmasını sürdürdü.

Prof. Dr. Yavuz Ünal, konuşmasının sonunda görevlilerin kendisine yönelttiği soruları da cevaplandırarak yaptığı seminer bilgilendirme toplantısını sonlandırdı.

Görevliler ile yaptığı toplantının ardından Başkan Yardımcısı Ünal, Ordu ve Giresun İl Müftüleri ve ilçe müftülerinin katıldığı ayrı bir toplantı daha gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın başkanlığında yapılan toplantıya Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldılar.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-