eskort samsun

ÜNYENETHABER

SANAT SOKAĞINA KIZ MESLEK İMZASI

SANAT SOKAĞINA KIZ MESLEK İMZASI
14 Haziran 2016 - 4:12

IMG_7797

Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğraf Bölüm Öğretmeni Sevdiye Kayır’ın koordinatörlüğünde, 12 öğrenci okul bahçesinin dış duvarlarına oluşturulan Sanat Sokağı’na,  seçtikleri figürlerle “Genç Okul” temalı boyama çalışması yapıldı.

Grafik ve Fotoğraf Bölümü Alan Öğretmeni Sevdiye Kayır yaptığı açıklamada;

“Ünye Arif Nihat Asya Kız Teknik ve meslek lisesi  sanat sokağı projesini daha önce Ünye Kaymakamı Mustafa Demir başlatmıştı.Ünye’deki tüm resim öğretmenleri, grafik ve fotoğraf öğretmenleri ile birlikte Ünye Lisesi ile Kız meslek lisesi arasındaki duvarı yapmıştık. Bu duvar önceden mevcut değildi, içimizde kalmıştı daha sonra duvar yapıldı bizde kendi okulumuzun duvarı da güzel bir görüntüye kavuşsun istedik. Figür tercihlerimizde gençlerin okuduğu bir okul olduğu için gençlik figürlerini tercih etmeye çalıştık. Şuan okul sonu olduğu için öğrencilerimizin sosyal bir etkinlikte yer alsın hem de grafik ve fotoğraf alanı öğrencilerinin alanında yaptığı işi başka bir zeminde yapmalarını istedik. Hem okulun duvarı güzelleşsin istedik hem de bazı figürlerde farkındalık yaratmak istedik, figür tercihlerimizi çoğunlukla öğrenciye bıraktık kendi araştırmaları ile kendi buldukları figürü çalışmalarını istedik. Bittiğinde güzel bir çalışma olacağını düşünüyoruz, biz çalışma yaparken sokaktan geçen halkımızı da çalışmamıza katılmaya davet ediyoruz.

Amacımız halkımızın insanlarının içlerinde boyama yapmaya istekleri varsa onu güzel bir şekilde değerlendirilmesini istiyoruz. Bu kadar sıcakta öğrencilerimizin okulda bir şeyler yapmış olmak bizi ve öğrencilerimizi mutlu ediyor.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-