eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’DE BALKONLAR ÇİÇEK AÇTI

ÜNYE’DE BALKONLAR ÇİÇEK AÇTI
14 Haziran 2016 - 13:47

t

Ünye Kent Konseyi Kadın Meclisi “Balkonlar Çiçek Açtı” projesini hayata geçirerek, Ünye Cumhuriyet Meydanından Çamlık mevkiine kadar 3 mahallede ki tüm balkonlar için saksıda çiçek dağıtıyor. ttt

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesinin desteğiyle hayat bulan projede, yaklaşık bin balkon için toplam 3 bin saksıda çiçek dağıtılması planlanıyor. Projenin başlangıcına ise Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’da eşlik ederek, ilk çiçeği ev sahibine teslim etti.

Orta Yılmazlar Mahallesi Yalı mevkiinde başlayan proje başlangıcında açıklamalarda bulunan Başkan Çamyar, Ünye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yürütülen “Balkonlar Çiçek Açtı” projesinin, sahil bandında ki binalarda yapılacak olan dış cephe düzenlemelerinin bir devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Çamyar; “Burada kadın meclis başkanımızın önerisiyle “Balkonlar Çiçek Açtı” projesi gerçekten yepyeni bir proje ve kent konseyinin sunmuş olduğu 8 tane projeden 1 tanesi. O projelerin 6-7 tanesi direk gerçekleşmiş durumda olan projelerdir. Bizim temel amacımız zaten kent konseyi kurulurken farkındalık yaratmakta, yeni fikirler ortaya koymaktı ve bugün bakıldığında Ünye’mizin özellikle Çamurlu Mahallesi, Orta Yılmazlar Mahallesi ve Burunucu Mahallemizi kapsayan evlerimizde Ünye Belediyemiz Ve Büyük Şehir Belediyemizin katkılarıyla 3 bin balkon çiçeği dağıtılmaya başlandı. Eski devlet hastanesinden başlayaraktttt
otogara kadar olan hatla alakalı proje ihalemiz Büyük Şehir Belediyemiz tarafından yapıldı. Şu anda dış cepheyle ilgili proje çalışması devam ediyor. Ordu da 60’ın üzerinde bina ihalesi yapıldı, başlandı ve devam ediyor. Ünye’de de ilk etap bu hat ve Cumhuriyet Meydanı tarafında ki 4 bina olmak kaydıyla giydirme çalışması başladı. Yine bakırcılar arastasında başladığımız çalışma büyük camiye kadar devam edecek. Orta Çarşı ile ilgili 32 tane binanın dış cephe giydirmesi tarihi esere uygun bir şekliyle DOKA tarafından projemiz hayata geçti. Oda 750 bin liralık bir proje, ihale aşamasındayız. Şu an bütün imzalar atıldı, anıtlar kurulundan onay bekliyoruz. Onay gelir gelmez ihaleye çıkacağız. Baktığımızda bu proje, yürütmekte olduğumuz dış cephe çalışmalarının bir devamı niteliğinde. Bize çiçekleri temin eden Büyük Şehir Belediye Başkanımız ve Genel Sekreterimize de buradan teşekkürlerimizi ifade ediyorum” dedi.

Programa Ünye kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yalın, Ünye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevindik Diktepe ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.

İlk etapta Ünye Yalı Mevkiinde yaklaşık 300 adet saksıda çiçek dağıtılırken, hafta içerisinde tüm dağıtım işlerinin bitirileceği kaydedildi.

tt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-