eskort samsun

ÜNYENETHABER

TUVALET İÇİN 120 İMZA

TUVALET İÇİN 120 İMZA
21 Haziran 2016 - 4:19

DDDD

Orta Çarşıya yapılacak olan tuvalete karşı olan esnaf ve vatandaşlar  gazetemize açıklamada bulundular.

120 imza karşılığında Orta Cami arkasına yapılması karar verilen tuvaleti hiçbir şekilde istemeyen esnaflar sözlerinde şunları ifade ettiler;

Buraya tuvaletin yapılması için esnaf ve vatandaşlarda 120 imza toplanmış. Biz imza atmadık ve kesinlikle istemiyoruz. Geçmiş dönem belediye başkanı İsmail Cerrahoğlu döneminde burada tuvalet vardı biz çok sıkıntı yaşadık. Koku bizi çok rahatsız ediyordu. Buraya bu tuvaleti sadece para kazanmak için yapıyorlar. Tuvaletin yapılmaması için elimizden geleni yapacağız.”

Ünye Orta Cami’nin kıblesinde tuvaletin uygun olmadığını söyleyen Orta Çarşı esnaflarından Ömer Faruk Kalafat, “Bu caminin kıblesinde bu tuvalet uygun değil. Şöyle ki; 1980 veya 1985 yıllarında İsmail Cerrahoğlu zamanında buraya belediye adı altında tuvalet yaptı, o zaman biz kendisine olmaz dedik fakat kendisi yaptı ve 5 ayda geri söktü. Çünkü çalışmadı. Pislik oluştu, tuvaletin menfezi çekmedi. Ondan sonra belediyenin kepçesi geldi, yıktı.” dedi.

Tuvaletin lazım olabileceğini, ama şu anda tuvaletin yapılacak olan yerin müsait olmadığını belirten Kalafat, tuvalet için en uygun yerin İş Bankası karşısında bulunan belediyeye ait park olacağını söyledi.

MÜFTÜ BAŞSAN AÇIKLADI

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Ünye Müftüsü Vedat Başsan, Orta Cami’ye tuvaletin ihtiyaç olduğu için ve vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yapılması planlandığını söyledi.

Başsan, “Hanımlar geldi bize başvurdu ‘bizim orda abdest alacak yerimiz yok bize yardımcı olur musunuz diye’ bizde vakıflarla görüştük dedik ki: ‘buraya bir tuvalet lazım.’ Tuvalet çekmez, şeklinde konuşuldu ‘O zaman portatif bir şey yapalım’ dedik.” ifadelerini kullandı.

Tuvaletsiz caminin olmayacağını söyleyen Müftü Başsan, Orta Cami’de tuvalet sorunun şimdiye kadar belediyenin çözmesi gerektiğini belirterek, “Bunu şu ana kadar zaten belediyenin çözmesi gerekirdi. Belediye belki de oradaki tepkiden dolayı o işi yapmadı. Belediye madem ihtiyaçları var, neden tepki gösteriyorlar şeklide düşünmüş olabilir” dedi.

 

Dediler.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-