eskort samsun

ÜNYENETHABER

PERSONEL TOPLANTISI İLE YAZ KUR’AN KURSLARI AÇILIŞI

PERSONEL TOPLANTISI İLE YAZ KUR’AN KURSLARI AÇILIŞI
21 Haziran 2016 - 3:31

video haber

gggs2016 Yılı Haziran ayı personel toplantısı  Merkez Büyük Camiinde gerçekleştirildi.

Haziran ayı toplantısının Yaz Kur’an Kurslarının açılışına denk gelmesi sebebiyle Kadrolu Kur’an kursu Öğreticileri, Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri ile İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlarının katıldığı toplantıda birçok konu görüşüldü.

Gürecülü Mahallesi İrfan Aras Camii İmam-Hatibi Davut ÇELEN’in açılış Kur’an-ı Kerimini okumasıyla başladığı toplantıda gündemde bulunan Resmi Yazı ve talimatlar personele tebliğ edildi.

İlçe Müftüsü Vedat BAŞSAN personele yönelik yaptığı konuşmada çeşitli konulara değinerek;

Her Cami görevlisinin kendi camisinde vaaz ve nasihatini yapmasının önemli olduğunu, Merkezi ezan sisteminin görevlisi olmayan camiler dışında kullanımının yasak olduğunu ifade etti.

Yaz Kur’an Kurslarının çocuklarımıza ve gençlerimize ulaşmak için bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini, her İmam ve Müezzinin görev yerindeki her bir çocuk ve gence ulaşmasının büyük önem arz ettiği, camilerde bunun için her türlü ortamın hazırlanarak bir okul gibi aktif olarak çalışılmasının, onlarla vakit namazı kılınmasının önemli olduğu üzerinde duruldu.

Gençlerimiz İntihar ediyorsa, kötü alışkanlıklar içerisinde tutulup kalıyorlar ve çıkamıyorlarsa bizlere büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Yine yaz Kur’an Kursu faaliyetlerinde okulların desteğinin de alınması, okulların öğrencilerin kayıtları noktasında katkıda bulunması gerektiği ifade edildi.

Bununla birlikte Cami görevlilerinin görevlerini aksatmadan, bütün gayretlerini sarf ederek yerine getirmeleri istendi.
Müftülük Şefi Hakan SERÇE, Samsun İli 19 Mayıs İlçe Müftülük Şefi olarak atandığından Personelimizle vedalaştı.

Kur’an Kursu Öğretici Mustafa RECEPOĞLU’nun duası ile kapanış yapıldı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-