eskort samsun

ÜNYENETHABER

CENAZE İÇİN ALTERNATİF CAMİİ ARANIYOR

CENAZE İÇİN ALTERNATİF CAMİİ ARANIYOR
04 Ağustos 2016 - 1:56

DDDDünyaya gelmek, yaşamak ve ölmek doğanın vazgeçilmez bir döngüsü olarak karşımızda duruyor.

Büyükşehirin altyapı ve üstyapı çalışmalarının ardından kentin belirli başlı noktalarına daha görsel ve estetik çalışmaların yanı sıra birçok çalışma yapılmaya devam etmektedir. Bunun neticesinde yenilenen cadde ve sokaklar kullanımı doğal olarak değişti. Eski alışkanlıkların rafa kalkması gerekiyor.

Yıllardan beri cenazelerin Büyük Cami’de kılınması günümüz şartlarında yetersiz kalırken caddelerde oluşan araç trafiği ve yoğunluğa birde cenaze törenleri eklendiğinde keşmekeş oluşuyor. Bu konuyla ilgili hamboğazı esnafından yükselen sese kulak verdik.

Ünye İlçe Müftüsü Vedat Başsan konu üzerinde çalıştıklarını, alternatif bir yer aradıklarını söyleyerek, Cenazelerimiz için en uygun alanın Garaj Camisi olduğunu söyledi. Garaj camiinin hemen yanında bulunan alanla ilgili çalışmaların yapılması gerektiğini ve bu caminin rahatlıkla cenazeler için kullanılabileceğini belirtti.

Müftü Başsan

Çoğu caminin bahçesi, avlusu yok.

Büyük camide kılınan cenaze namazları diğer camilerde de kılınabilir. İnsanların cenaze namazlarını Büyük Cami’de kıldırmalarının sebebi cemaatin kalabalık olmasıdır. Merhuma dua edenin bol olması için insanlar cenaze namazlarını büyük camide kıldırıyorlar.

Camiiler insanların hoşça vakit geçirecekleri ortamlara dönüştürülmeli. Bu anlamda cenaze namazlarının kılınması için en uygun cami Büyük Cami’dir.

Belediyemizle zaman zaman görüşerek, “Rahatça cenaze namazının kılınacağı bir camii, bir şehir stadyumu kadar ihtiyaçtır” diyorum. “ dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-