eskort samsun

ÜNYENETHABER

Emekli Generalden Afganistan Çağrısı

Emekli Generalden Afganistan Çağrısı
24 Haziran 2016 - 13:53

p

Afganistan ve Amerika’da eğitim ağırlıklı edindiği izlenimleri paylaşmak üzere Ünye’ye gelen Tuğgeneral Şafak Gök, Ordu Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu’nun onayıyla ve Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak öğretmenler iki oturumlu konferans verdi.

Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve “Afganistan-Türkiye-ABD İlişkileri ve Eğitim” konulu konferansaaaaaakonuşmacı olarak katılan emekli Tuğgeneral Şafak Gök, Afganistan’ın konumu ve önemine değinerek, “Afganistan zengin maden yataklarına sahip, çok fazla deprem olan, çocuk ölümünde dünyada birinci sırada yer alan, küçük ölçekte Türk iş adamlarının yer aldığı, terör, güvenlik problemi, işsizlik, cahillik, yolsuzluğun olduğu, NATO’nun ise 2003 yılından bu yana asker bulundurduğu bir ülkedir. Afganistan’da 520 rütbeli Türk askeri görev yapmaktadır.” bilgilerine yer verdi ve “Valimize, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve katılımda bulunan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem ise “Karneleri verdikten sonra 1 Temmuz’a kadar mesleki eğitim çalışmaları dönemindeyiz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ünye’de de öğretmenlerimiz mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla iki haftalık süreç devam ediyor. Bu kapsamda Ordulu Emekli Generalimiz Şafak Gök Bey, valiliğimizin onayıyla birlikte Mehmet Refik Fen Lisesinde 2 oturumlu 320 öğretmenimize, Afganistan- Amerika deneyimlerini ve Türkiye gerçeğini aktarma imkanı buldu. Generalimize ve seminere katılım gösteren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

IMG_8040

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-