eskort samsun

ÜNYENETHABER

DÜNDEN BUGÜNE EL ELE DERNEĞİ DEĞERLENDİRİLDİ

DÜNDEN BUGÜNE EL ELE DERNEĞİ DEĞERLENDİRİLDİ
25 Haziran 2016 - 10:51

a

2014 yılı Ocak ayında madde bağımlısı olan bireylerin sorunlarına çözümler üretilmesi ve onların topluma kazandırılması amaçlı kurulan Ünye El Ele Derneği kurulduğu günden bu yana yaptığı ve yapmaya devam ettiği faaliyetleri konuşmak, yapılacakları istişare etmek ve bunun yanında dernek adı altında hayata geçirdikleri “Gençlerle El Ele Sağlık Günlere” projesinin içinde bulunan fotoğraf sergisinin sunumunu yapmak üzere dernek üyeleriyle Atik Otelde iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yemek sonrası açıklama yapan El Ele Derneği Başkanı Adem Atik açıklamasında şunları kaydetti;a

“İki yıldır faaliyette bulunan ve kuruluş amacı madde bağımlılığı olan derneğimiz, maddeye bulaşmış veya risk altında olan gençler ve ailelere üzerinde uzman kişilerce yapılmış seminerler ve aile ziyaretleri çalışmalarında başarılı olmuş, maddenin zararlarının ne olduğunu, ulaşılmak istenilen kitleye anlatılabilmiştir.

Derneğimiz çeşitli alanlarda yardımlar yapmakta, ve bunları projeleştirip ciddi sayılara ulaştırmaktadır. Bu manada ilk olarak ”Minik Ayaklar Üşümesin” projesi yapılıp kırsal kesimde yardıma muhtaç olan çocuklar için ayakkabı yardımları yapılmış, saptanmaları için okul müdürleri ve rehber öğretmenlerden yardım alınmış ve yardımları yaparken insani duygulardan ödün verilmemiştir. Ek olarak Ünye’deki okullarda okul çalışanları tarafından belirlenmiş  olan ihtiyaçlara dernek olarak destek verip, kırtasiye, ayakkabı ve tişört yardımları olarak ilgili yerlere ulaştırdık.

Ünye’deki ihtiyaç sahiplerini düşünerek dernek üyelerimizle yaptığımız istişareler sonucunda Aşevi açmahya karar verdik ve mayıs 2015’de faaliyete başladık. Aşevinin kurulduğu günden bugüne 33 bin kişiye evlerine getirmek suretiyle sıcak yemek ulaştırdık.

Bu ciddi rakamın altından kalkmamızda duyarlı öğretmenlerin öğrencilerine aşevini anlatması ve ihtiyaçları sınıflara bölerek tedarik edilen gıda maddelerinin öğrenciler tarafından aşevimize getirilmesi suretiyle yapılan yardımların duyarlı vatandaşlarımızın yaptığı nakli ve gıda yardımlarının, hal esnafının yaptığı sebze ve meyve yardımlarının, Ünye Belediyesinin yer ve istihdam noktasında yaptığı yardımların ve Ünye Kaymakamlığının yaptığı ciddi gıda yardımların etkisi çok büyük olmuştur.

Bu güzel ifadelerin yanında Aşevimizin mutfak malzemelerinin hacmi günlük verebileceği yemek sayısının üst sınırına ulaşmış ve gelen yemek taleplerine cevap veremez hale gelmiştir. Bu noktaya bir sene gibi kısa bir sürede ulaştığımız için mutluyuz. Allaha şükür ediyoruz.

Bunun yanında Aşevimizin üst katındaki kurduğumuz dersliğimizde Aşevimden yardım alan ailelerin çocuklarına gönüllü ve nitelikli dernek üyelerimiz tarafından okul derslerine ve sosyal gelişimlerine destek verilmiştir. Diğer bir yardım faaliyeti oaalarak Aşevimizde oluşturduğumuz ikinci el eşya bölümünde duyarlı vatandaşlarımızın getirdiği eşyaların ihtiyaç sahibi ortalama 6 bin kişiye ulaşmasına vesile olmuşuzdur.

Yine aramızda yaptığım istişareler sonucunda geçlerin kötü alışkanlıklara başlamalarına neden olarak boş vakitlerinin doğru değerlendirmediklerini görüşünde birleşip “Gençlerle El El Sağlıklı Günlere” adlı projenin ilk adımını atıp gerekli mercilere başvurumuzu yaptık. Gençlik Spor Bakanlığı ve Ordu Valiliğinin desteği ile projemizi hayata geçirip; yüzme(32), gitar(12) ve fotoğrafçılık eğitimi(400) gibi alanlarda toplam 244 gencimizi bu projemizin içinde değerlendirmek suretiyle yardımcı olduk.” Dedi.

 

a

f

fdg

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-