eskort samsun

ÜNYENETHABER

FINDIK FİYATINI ÜRETİCİNİN TUTUMU ETKİLER

FINDIK FİYATINI ÜRETİCİNİN TUTUMU ETKİLER
29 Haziran 2016 - 9:19

timthumbÜnye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, memleketi Giresun’da fındıkla ilgili açıklamalarda bulunmasının ardından gazetemize önümüzde sezonla ilgili açıklamada bulundu.

Son dönemde yeniden tartışmaya başlanan fındık rekoltesinin yakında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanacağını söyleyen Başkan Uslu, ilk tahminlerin rekoltenin geçen yıla göre az olacağının beklendiğini söyledi.Geçmiş dönemlerde rekolteyle ilgili her kafadan bir ses çıktığını,artık bu işe hükumetin baktığını söyleyen Uslu “fındık rekoltesi geçen yıldan az gibi görülse de ,gecen seneden yaklaşık 150 bin ton fazlalık gerceğide göz önünde tutulmalı .

Fındık bölgemiz için son derece hayati bir öneme haiz ediyor. Üreticimizin fındık spekülasyonundan arınması gerekiyor,Fiyatların artması üreticinin bu yıl sergileyeceği tutumada bağlı.Eğer fındığını ihtiyayaçları ölçüsünde değerlendir ise  piyasalarda kıpırdanmalar olabilir.Aksi taktirde bu rekolte  ile fındık fiyat paritesinin fazla değişeceğini sanmıyorum dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-