eskort samsun

ÜNYENETHABER

CAMİLER HER ZAMAN İÇİN YAŞANABİLİR OLMALI

CAMİLER HER ZAMAN İÇİN YAŞANABİLİR OLMALI
14 Temmuz 2016 - 8:02

GRT

Okulların kapanması ile beraber Yaz  Kuran kursları öğrencilere kuçak açtı.Her yaz olduğu gibi bu senede yaz Kuran kursları açan Ünye Müftülüğü gelen talebi karşılamak ve öğrencilere daha verimli eğitim verebilmek için yeni çalışmalar sürdürüyor.Ünye Müftüsü Vedat Başsan konuyla alakalı olarak gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Ünye Müftüsü Vedat Başsan;

“Geçen yıl yaz kuran kursların için yaklaşık 8500 öğrenci kayıt yaptırmıştı. Bu yıl mevcut camilerimizde bu şekilde bir durum söz konusu bile değil.  Araştırma yaptık ve sadece Ünye’de değil daha birçok bölgede durum bu unye-de-yaz-kuran-kurslari-basladi-5743863_bşekildeymiş.  Tabii camilerimizde de sorunlarımız var. Camilerde çocuklarımız için derslik yok ve caminin içinde ders alıyorlar. Yaz aylarındayız ve camiiler aşırı sıcak oluyor. Amaç çocuklarımızın dini eğitim alması ama camilerimizde bunun için pek uygun koşullar yok. Derslikler camide olmalı ama daha uygun şekilde.

Bu konuda daha hassas davranılmalı. Camiilerde dini eğitim alınması için çocuğunu, yaşlısını, engellisini hepsini düşünerek uygun şartlar sağlanmalı. Bu konuda toplumda herkes herkesle istişare etmeli. Çocukların camiyi sevmesi gerekiyor. Cami alışkanlıkları çocuklara küçüklükten öğretilmeli.Camiiler insanların hoşça vakit geçirecekleri ortamlara dönüştürülmeli dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-