eskort samsun

ÜNYENETHABER

HASTANE OLAYINDAKİ SIR PERDESİ KALKTI

HASTANE OLAYINDAKİ SIR PERDESİ  KALKTI
04 Temmuz 2016 - 3:57

FFFF

Geçtiğimiz hafta Ünye Devlet Hastanesinde yaşanan olaylar gündemi meşgul etmeye devam ediyor.Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Güray Yılmaz ile hastanede kadın doğum uzmanı olarak görev yapan Özgür Erdoğan arasında yaşanan tartışma sonrası hem başhekim, hem de doktor suç duyurunda bulunarak konuyu yargıya taşındılar.

Kamu hastaneleri birliğininde olayı incelemeye almasının ardından,hastaneye araştırma için müfettişler gelerek rapor hazırladılar.Rapor neticesinde çıkacak sonucun bayram sonrası açıklanacağı öğrenilirken ,Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Güray Yılmaz konuyla alakalı olarak sessizliğini gazetemize bozdu ve özel açıklamalarda bulundu.

 Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Güray YILMAZ;

“Göreve başladığım günden beri Ünye Devlet Hastanesinde özverili çalışarak eski hantal yapısından kurtulması için çok gayret gösterdik.  Bunu tüm hastane personeli de biliyor. Kurum bünyesinde çok şeyi başarmam da tartışmasız hastane personelininde büyük emeği oldu.

-Bazı personellerin benimle beraber rahatlıkları bozuldu

Hastanemizde az sayıda personelde eskiden kalma bir takım alışkanlıklar vardı ve bizim çalışmalarımız onları rahatsız etti.  Ben göreve gelmeden önce biraz başıboşluk varmış ve benimle beraber bu rahatlık bozuldu.Her seferinde kendilerini motive etmek amaçlı girişimlerde bulundum. Bu art niyetli kişiler, çalışmaktan rahatsız oluyorlar ve hastanede pek bir şeye karışmayan, birkaç kişinin memnuniyetini ön planda tutan başhekimlerle çalışmaya alıştıkları için benim çalışmalarımdan rahatsızlık duyuyorlar.Ama son olaylarda, bu kişilerin bana karşı bir ön yargıları olduğunu hissettim.

-Olayın aslı İFTİRA’dır

Çıkan haberlerdeki olay kesinlikle bir iftiradır. Asıl olay, acil kadın doğum uzmanı olan ilgili hekim arkadaşımın acil servisten hastaneye başvuran gebe hastaları muayene etmeden başka birimlere sevk etmesinin ardından, birimdeki doktorun konuyla ilgili tutanak tutmasıyla başladı.

O gün üç adet hasta başvuruyor ve acilde görevli olan doktor arkadaşımız gelen hastalara ultrasonu çekilsin öyle gelsin diyor. Bizim kadın doğum branşındaki hekimlerimizin gerekli ultrason donanımları var. Bunun için hamile hastaları başka bir yere yönlendirmeye gerek yok. Doktorların muayeneleri önce kendileri yapıp, hastayla kendi diyaloglarını kurmaları lazım. Gerekli muayeneyi yaptıktan sonra ihtiyaç duyarlarla bir üst radyoloji birimine yönlendirebilirler.

Zaten hastanemizde şuan aktif çalışan 4, Başhekim yardımcımızla beraber 5 tane Kadın Doğum Uzmanımız var. Ve kadın doğumda çok fazla bir yoğunluk da yok.  Fakat radyoloji branşımızda 1 doktorumuz var.  Tek bir doktora kendisine gelen her hastayı da yönlendiriyor.Bununla beraber doğal olarak ilgili doktor hakkında hastaların gereksiz yere başka doktora yönlendirilmesi ile ilgili şikayet geliyor. Bu konuda tutanak elime geçip, başhekim yardımcım da bana durumu bildirince ben adı geçen hekim arkadaşla konuşmak üzere odaya çağırdım. Odada kendi aramızda bir tartışma yaşandı.

-Gündemdeki whatsapp olayı

Ayriyeten gündeme gelen bir whatsapp olayı var. Benim tüm hekimlere toplu sms grubundan hastanenin %100 doluluk yaşandığı durumlarda taburcu işlemlerinin  daha titiz yapılmasıyla ilgili yazdığım bir mesaj var. Bu arkadaşımız toplu whatsapp grubundan Cuma günü hastanedeki bütün hastaların taburcu olup doluluk oranının %50’lere düştüğü saat 16:10’da, benim mesajımda ki adımı soyadımı silerek, benimle dalga geçmeye çalışıp benim saygınlığımı azaltmaya yönelik tüm doktorlara mesaj gönderdi.

Ben bu mesajı Cuma günleri sabahtan atıyorum. Hafta içi tamamen dolu olan hastane Cuma günü akşam boşalır. İşte hastanenin boş olduğu bir zamanda bu doktor arkadaş beni itibarsızlaştırma adına bilerek ve kasten whatsappdan bu mesajı atmıştır.

-Haberlerde yayınlanan darp iddiaları asılsızdır

Biz odada oldukça hararetli bir tartışma yaşadık fakat aramızdan 1 metreden aşağı bir yakınlaşma olmadı. İkimizi de çekiştirdiler. O sırada arkadaşların çekiştirmesine bağlı bir darp izi olabilir. Çarşamba günü Genel Sekreterlikten gelen soruşturmacı kişinin koluna baktığını ve belli belirsiz bir şey olduğunu söyledi. Ben bunun kendisinin kasıtlı olarak, haber yapmak niteliğiyle yaptığını düşünüyorum. Zaten kendisini verdiği ifadelerde de darp olmadığını üzerine yürüdüğümü söylüyor. Kendisine fiziksel hiçbir temasım olmamıştır.

-Hastaneyi provoke ettiler.

Benim hastanedeki başarımı engellemek isteyen bir kısım grup  ,devamlı sosyal medya üzerinden  paylaşımlarla bu olayı kullandılar . Bu grubun amacı, beni yıldırıp, Ünye Devlet Hastanesinde başarımızı engellemek olarak görüyorum. Bu kişiler Ünye Devlet Hastanesinin daha ileriye gitmesini isteseler, benim ne kadar özveriyle çalıştığımı görürler.

Grup içinde art niyetli olan hastanede yapılaşmış beli başlı kişiler var. Bu kişiler ne zaman hastanemizde ciddi anlamda ihtiyaç olduğunda rapor alarak ve birbirlerine rapor vererek hastane yönetimini ve hastaları mağdur etmektedirler. Ben bunların art niyetli yaklaşımlarını hastanemizdeki hekim sayısı kısıtlı olduğu için tolere etmeye çalıştım. Artık anladım ki vatandaşın memnuniyeti için belli başlı şeylere dur demenin zamanı geldi.  Bu olayda bundan kaynaklandı. Ama ben bu olay neticesinde daha da güçlendim.  Bu olayın sonucunu bekleyen birçok sağlıkçı ve hekim arkadaşım var.

-Hastanemiz her gün  ivme kazanarak ilerliyor

Geçen yıl yaz aylarında hastanemizde günlük 40-45 hasta yatarken şuan günlük 200-210 hasta yatıyor. Geçen yıl bana günlük polikliniklere başvuru sayısı sorulduğunda 1000 demekten rahatsız olurken şuan 2000-2300 kişi diyorum. Hastanemizin geliri tamamen iki katına çıktı. Ben Ünye Devlet Hastanesi olarak elde ettiğimiz bu başarıdan çok mutluyum. Hastanemiz daha da ivme kazanarak ilerleyecek.

Bu karalama kampanyasını yapan kişilere kendi görevlerini layıkıyla yerine getirmelerini söylüyorum.  Herkes her yerde çalışabilir ama önemli olan görevini doğru şekilde yerine getirebilmeleri.Konu hakkından adli ve idari olarak soruşturmalar başlatıldı ve sonuçlanmasını bekliyorum. Hekim arkadaşlarımızın hepsi adliyeye gidip ifadelerini verdiler. Genel sekreterlikten soruşturma geldi. Bu arkadaşımızın zaten sorunlu bir kişi olduğu, çalışanlarına, hastalara devamlı problem yaşattığını birçok kişi biliyor ve kayıtlara geçti.

Kısacası son yaşanan talihsiz olay  tamamıyla benim bulunduğum yerden memnun olmayan, beni görevimden uzaklaştırmak isteyenlerin art niyetle yapmış oldukları karalama kampanyasıdır dedi.

Ünye Devlet Hastanesinin Başarılı Başhekimi Op.Dr Güray Yılmaz sözlerine söyle devam etti,göreve geldiğim günden itibaren Hastanemizin ve şahsımın başarısını sindiremeyen insanlar,eski rahat düzenleri bozulduğu için ,kısacası hastaneyi çiftlik gibi kullanamadıklarından dolayı  üzerimden sistematik şekilde karalama,yıpratma kampanyaları içine girerek çalışmalarımıza sekte vurmaya çalışmaktadırlar.

Benim ve diğer arkadaşlarımın büyük bir özveri içinde  şevkle halkımıza hizmet etme ve hastanemizi daha iyi seviyeye götürme isteğimize sekte vurmaya ve baltalamaya çalışan kötü niyetli kişilerin tezgahlarına engel olacağız.Biz halkın ve hakkın gücüyle böyle art niyetli kişilere eski düzenlerini ve kimlik arayışlarına yaratma imkanı vermeyeceğiz.  Art niyetli kişiler, ben hiç çaba sarf etmeden kendileri aramızdan temizlenecekler. Bu kişiler  özverili çalışmalarımız neticesinde doğruyu bulacaklardır.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-