eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN YALÇIN”BELEDİYECİLİKTE BEN YAPTIM OLDU ANLAYIŞI OLMAMALI”

BAŞKAN YALÇIN”BELEDİYECİLİKTE BEN YAPTIM OLDU ANLAYIŞI OLMAMALI”
12 Temmuz 2016 - 8:28

a

CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın ve beraberindekiler gazetemize ziyarette bulundular. Gazetemiz ve Çakır Medya Genel Yayın Yönetmeni Cihan Çakır’ı ziyaret ederek, basına verdikleri desteği yinelediler.Ünye için yapılan çalışmaların ve atılan her adımın fikir alışverişlerinin yapılması ve halkı bilgilendirilerek yapılması doğru olur dedi.

İlçe Başkanı Ali Yalçın ziyaret sırasında yaptığı konuşmada;

“ Topluma yapılan hizmetin yeterliliği hiçbir zaman yoktur, devamlı yenilemek gerekir.

Bu yıl ki ramazan ayını tamamladık. Acı dolu bir ramazan ayı geçirdik.  Şehitlerimiz  ve helikopter kazaları oldu, sel yaşadık. Bunların neticesinde de Ramazan bayramı oldukça buruk geçti.

ALT YAPIMIZ ENDİŞE VERİCİ 

Her yağmur yağdığında yüreğim azımda duruyorum. Çünkü geçmişte yaşanan selde Fevzi çakmak mahallesinde çok mağdur olmuştuk. Seyit Beyle beraber gezerken selde oluşan çamur yığınlarını gördüm.  Yağmur yağdığı zaman Ünye’yi sele hazır görmüyorum. Asfaltlar yapılıyor, mazgaldaki borular genişletilmiş ama bu herhangi bir sel felaketinde sorun yaşamayacağımız anlamına gelmez. Fevzi Çakmak mahallesindeki selde oluşan sorunlar hala devam ediyor.

TURİZM ÇALIŞMALARI EKSİK

Hizmet yaparken öncelikle insan sağlığı düşünülmeli ve insanın yaşam ortamı genişletilmelidir. Ardından diğer hizmetler yapılır. Ünye Belediyesi tarafından Ünye turizmi için güzel adımlar atılıyor. Belediye Başkanlığı seçim döneminde başkanlık için benimde adım geçiyordu ve benimde tek hayalim Bakırcılar arastasına turisti sokabilmekti. Ama ben yağmur almayacak şekilde düzenleyip yere halıları kilimleri atıp Kapalıçarşı gibi bir şey düşünüyordum.

Desteklediğimiz bakırcılar arastasının yanısıra İş Merkezinin yapılmasında hemfikir olmadığımı Sayın Başkana da söylüyorum. İlk etapta o bölgedeki trafiği bir düzene koymak gerekiyor. Çünkü o çevrede balıkhanenin olduğu zamanlar da çok fazla trafik kazası yaşanıyordu. Bu konuda da gereği yapılabilir.

HİZMET YAPILIRKEN TOPLUMUN FİKİRLERİ ALINMALI

Dönerçeşme Meydanına yıkılan alana ne yapılacağı konusunda bilgilendirici bir pano konulabilir. Çünkü insanların görüşü alınmalı. “Ben yaptım, oldu” mantığı çok hoş değil. Herkesin görüşü önemlidir.

Bayramlaşma programına bende katıldım çünkü payda Ünye. Eğer söz konusu Ünye ise ben her ortamda bulunmak isterim. Ama bizim onlara yaklaştığımız kadar, onlardan da aynı hareketi bekliyorum.

İNSANLAR MAĞDUR EDİLMEMELİ

Kentsel dönüşüm sağlanırken planlı ve programlı hareket etmek gerekir,Rüzgarlı sokak,kasaphane ve büyük caminin yanında mevcut olan iş yerlerinin yıkımı için ilk önce hızlı ve sağlam planlamaların yapılması gerekiyor.Yoksa buradan vatandaşı çıkar ve binaları yık ,ama şişelemede olduğu gibi kaç yıldır bir projeyi hayata geçirememe bu yanlış bir uygulama.Elinizde proje varsa uygulayın yoksa sadece yıkımla insanları mağdur etmenin anlamı yok.

Ünye’de basın oldukça önemli bir yere sahip. Fedakarca çalıştığınız bu görevinizde ben başarılar diliyorum.“ dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-