eskort samsun

ÜNYENETHABER

RÜZGARLI SOKAKTA SESSİZLİK BOZULDU

RÜZGARLI SOKAKTA SESSİZLİK BOZULDU
13 Temmuz 2016 - 3:09

FFFF

Ünye Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirdiği çalışmaların ana ve en önemli projelerinden olan Rüzgarlı sokakta yıkım için 16 Eylül tarihine geri sayım başladı.Belediye vatandaşların  hesaplarına  yaşanan yasal sürecin ardından istimlak paralarını hesaplarına yatırdı.Rüzgarlı sokakta mülk sahibi olan vatandaşlarda söz konuşu durumdan şikayetçi oldular ve KANDIRILDIK dediler.

Rüzgarlı sokak esnaflarından ve mülk sahibi Yaşar Çakır kameralarımıza yapmış olduğu açıklamada ”benim gibi bir çok arkadaşımız mağdur durumdayız,belediye başkanı bizlerin isteklerini yok saydı,bize yalan konuştu dedi.

Başkan bizi oyuna getirdi

Çakır,”Binaların yıkılması ile ilgili belediye başkanından talebim gelip buraları denetlemesi madem yol için burası çok uygun neden eski belediyeyi yıkıp yerine alış veriş merkezinin temelini attırdı. Burada mağdur olan tek ben değilim benimle beraber 10, 15 esnaf daha mağdur. Elimizi kolumuzu bağladılar ve bize söylenecek söz bırakmadılar. Ankara’dan heyet geldi ve bizi toplantıya çağırdılar. Belediye başkanımız mülkiyete mülkiyet vereceklerini söyledi. Bizde belediye başkanımızın sözüne inanarak bunu onayladığımızı söyledik.

Bizi zaman aşımına uğrattı . Dükkânım 37 m2 ve dükkânımın her m2’sine 8 bin ödedi. Bu çevrede m2’si 8 bin olan bir dükkân varsa satın alsınlar bende bankada bana verdikleri parayı geri verim.

Bu kadar az para vereceklerini bilmiyorduk.

Bize mülkiyete mülkiyet vericez dedikleri için onayladık. Kanunen hakkımızı aramadığımız için belediyede dükkânlarımızı yıkma kararı askıya çıkarmış. Askıya çıktığına dair bize tebligat mektubu bile göndermediler.

Bize yalan konuşması, kandırması zorumuza gitti.

15 tane esnaf, çoluk çocuk buradan ekmek yiyor. Bir de tutmuş bayramdan sonra ben burayı yıkıyorum diyor. Belediye’ye gittik kurban bayramına kadar mühlet verdiler. Eylül ayında gelir elektriğinizi ve suyunuzu keseriz dediler.

Bunların üstüne birde rüzgârlı sokakta avukatlığa başladığını ve rüzgârlı sokaktakilerle hısım akrabayım sizi mağdur etmeyeceğim dedi. Gelip bize dükkânının hakkını veriyorum bugün ki değeri ne ise onu veriyorum buranın değeri neyse onunla gidip dükkân alabilirsin derse o zaman hak veririm.

Belediye sinemasının altındaki dükkâna en aşağı 2 trilyon çekti o nasıl oluyor.

Benim dükkânıma gelince sadece toprak parasını veriyor kendi dükkânına 2 trilyon, benim dükkâna 300 milyon veriyor. Esnaf olarak şuan çok mağdur bir durumdayız. Burası bana dedemden kalan bir yer benim malıma nasıl göz diker? Ünye’ye bir şeyler yapılmasına karşı değilim. Tabi ki yıkacaklar, sökecekler, yapacaklar ama bizi de mağdur etmeyecekler.

Vatandaş başkanın umurunda değil

15-20 günden beri dükkân arıyoruz ama yok. Aylık 10 milyon kira istiyorlar. Aylık gelirim 5 milyon zaten 10 milyonluk dükkânı nasıl kiralayabilirim. Ordu’nun bilirkişisi gelmiş benim dükkânıma fiyat koymuş Ordu’nun bilirkişisi benim dükkânımın değerini nereden biliyor.

Prosedürü uyguladıktan sonra mülkiyete mülkiyet veremem bayramdan sonra dükkânları boşaltın nereye giderseniz gidin dedi. Burası benim dükkânım belediyenin yeri değil. Kimi kimin yerinden kovuyorlar.

Söyleyecek çok sözüm var ama söyleyemiyorum.Belediyenin bize verdiği para ile bırak dükkân almayı bir büfe bile alamayız. Verdikleri para maliyetimi karşılamıyor dükkânımı yıktıklarında dükkânımı kapatacağım. Söz de hiç birimizi mağdur etmeyeceklerini söylemişti.

Başbakana ve Cumhurbaşkanına yazı yazacağız durumumuz böyle böyle gelin denetleyin diyeceğiz.Her şeyin zamanı gelecek sabırla bekliyoruz dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-