eskort samsun

ÜNYENETHABER

AK PARTİ TEK VÜCUT DARBEYİ KINADI

AK PARTİ TEK VÜCUT DARBEYİ KINADI
20 Temmuz 2016 - 13:20

BBTFD

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen haince darbe girişinin ardında İktidar partisi Ünye İlçe Teşkilatı adına ilçe Başkanı Arif Ergün,eski ilçe Başkanı Mustafa Nevzat Telcioğlu ve Kurucu Başkan Abdulaziz Keskin’den kınama mesajı geldi.Konuya ilişkin Ak parti ilçe binasında açıklamalarda bulundular ve haince darbeyi kınadılar.Tek vücut olarak ,Cumhurbaşkanı’nın ve demokrasinin yanında olduklarını belirtiler.İlçe binasında partililerle beraber yapılan basın açıklamasında Ak parti ilçe Başkanı Arif Ergün haince saldırıya dair şu açıklamaları yaptı;

“15 Temmuz Cuma günü Türkiye Cumhuriyetine ve demokratik yolla seçilmiş bir iktidara yapılmaya çalışılan darbe harekâtı, halkın tankların önüne yatmasıyla geri püskürtülmüştür.

Bu yolda şehit verdiğimiz 208 yiğit vatan evladımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyoruz. Halka 13782247_1029992373753102_5952661802816026694_nkarşı hiçbir şeyin başarılı olmayacağını Türk milleti bir kez da tüm dünyaya göstermiştir. Bu darbecilerin amacı Türkiye’yi bölüp, parçalayıp, yabancı güçlerin işgaline hazır hale getirmektir. Bu zamana kadar hiçbir darbede meclise ateş açılmamıştır. Bu aşağılık cuntacılar, namussuz bir şekilde halkın meclisine hatta halkın üzerine dahi ateş açmıştır. Milli irademize ve demokrasimize sahip çıkacağız. CHP’lisi, MHP’lisi, HDP’lisi, Sünni’si, Alevi’si, Kürdü bütün kardeşlerimiz tek vücut olma zamanıdır. Bu manzarada gördüğümüz şu ki, eğer bu hainler başarılı olsalardı bugün bütün siyasi parti liderleri ve bizler nerede hapiste olduğumuz bile belli değildi. Belki de hepimiz infaz edilmiştik. Namlusunu kendi vatandaşlarına çevirenlere yine en büyük cevabı Türk Milleti vatandaşı vermiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan canına katletmek, kaldığı oteli bombalamak, külliyeyi havaya uçurmak, bunlar vatan hainliği değil de nedir? Türkiye’de böyle bir badireden sonra şimdi tedbir alma zamanı. Demokrasiye, 13726731_1029991540419852_8579360548478045436_nTürkiye’nin birliğine, dirliğine inananlar hep beraber mücadele edeceğiz. Bu hainler bulundukları her yerden tasfiye etmemiz gerekiyor. Darbe teşebbüsü nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri gerçekten temizlenme imkanına kavuşmuş olacaktır. Bu vesileyle de Türkiye savunması bakımından belki de çok daha ileri seviyeye ulaşacaktır. Onun için ki her olan da bir hayır vardır diyoruz.

Eğer bu darbe girişimi başka bir ülkede olsaydı, ya da daha önceki istikrarsız hükümetler zamanındaki gibi olsaydı, şuanda ekonomimiz çöker, borsa, dolar çöker, döviz fırlar giderdi. Türkiye’de şuanda çok istikrarlı bir hükümet var. Bu ekonomik istikrarı bozamadıkları için böyle bir yolu denediler. Allah’a şükürler olsun ki, Türk halkının demokrasiye inancı ve kerafeti sayesinde başarılı olamadılar. Bu çetelerin ne kadar tehlikeli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Türk milletine bir kez daha bu vesileyle şükranlarımızı sunuyoruz.

Darbe teşebbüsüne karşı meydanlarda her kesimden her görüşten insanlar var. Vatandaşımız meydanlarda Ak Parti’nin mitingi için değil, demokrasi nöbeti için bir araya geliyorlar.

Türkiye’miz çok önemli bir sınav veriyor. Bu hainlerin oyunları bitmez. Bunlar şeytana bile pabucunu ters giydirir. 13770394_1029992600419746_8889510775168165047_nBir sürü kirli tezgahları vardır. Şimdide bizim meydanlarımızı bölmeye çalışacaklardır. Asla vatandaşlarımız, hemşerilerimiz bu oyunlara gelmeyecektir. Dikkatli olmamız, meydanları boş bırakmamamız lazım. Meydanlar tüm halkımızındır. Tek bayrak, tek devlet, tek vatan ve tek millet uğrunda darbe girişimine karşı durarak şehit olan kardeşlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.

Türkiye bu yolda verilen şehitlerle, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve cesareti sayesinde ve Türk milletinin canı pahasına verdiği mücadele pahasına bu badireyi atlatmıştır dedi.

İlçe Başkanı Ergün,

Sakın kader deme, kaderin üstünde kader vardır.

Ne yapsalar boş, göklerden bir karar vardır.

Gün batsa da ne olur, geceyi onaran bir mimar vardır. “dizeleri ile konuşmasını bitirdi.

ESKİ BAŞKANLARDAN DARBE GİRİŞİMİNE KINAMA

Ak Parti Ünye Kurucu İlçe Başkanı Abdülaziz Keskin, atlatılan darbe girişimi sonrası gevşemeyeceklerini ifade ederek; “Yaşım gereği 1960 darbesini nispeten, 1971 muhtırasını üniversite öğrencisi olduğum dönemde yaşamış, 1980 ihtilalini yaşamış, 28 Şubatı da buradakilerin hepsi yaşadı. Öyle gösteriyor ki bunlardan çok daha sert bir ihtilalle karşı karşıya kalacaktık. Hamt olsun bunu atlattık. Bunu önce milletin feraseti, sonra da Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın dirayetli yönetimi sayesinde bunu atlattık. Bu işi atlatmış olmamız bizim gevşememizi gerektirmez. Gerçekten çok dikkatli olunması gerektiğini hep beraber yaşadık ve gördük” dedi.

Ak Parti Eski Ünye İlçe Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Mustafa Telcioğlu ise açıklamasında, milletin sabahlara kadar meydanda bekleyerek devletine sahip çıktığını ifade etti. Telcioğlu; “Öncelikle bu süreçte kendini siper ederek şehit olan bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Hep birlikte 2001 yılında başladığımız kutlu yürüyüşümüz bugün güçlenerek çok daha güzel yerlere gelerek devam etmektedir. Biz gerçekten çok zorlu süreçler atlattık. Aziz başkanımızın da dediği gibi kuruluşumuz da dediler ki başkanı yasaklı bir partinin ne iktidarı olur ne muktedirliği olur, hiç siz bu işlerle uğraşmayın ama biz yılmadık. E-muhtıralar verdiler, 367 krizine soktular, parti kapatmalarla zorladılar ama bu millet hiç birine diz çökmedi. Değerli arkadaşlar güçlü millet diye çıktığımız bu yolda ceberut devlet anlayışını yıkacağız. Milleti güçlendir ki, devletin güçlensin dediğimiz bu yolda gerçekten geldiğimiz şu nokta da görüyoruz ki güçlü millet güçlü devletine sonuna kadar meydanlarda sabahlara kadar bekleyerek, nöbet tutarak, canını siper ederek sahip çıkmıştır ve devletini dimdik ayakta tutmuştur. Gerçekten kana susamış caniler satılmış namussuzlar, ülkemizi kime pazarladıkları belli olmayan bu güzel milleti, bu güzel memleketi ne hale getireceklerini hayal bile edemiyorum. Ama Allah razı olsun, bizim ferasetli aklıselim milletimiz buna müsaade etmediler. Ben ilçe teşkilatımıza, ilçe başkanımıza da çok teşekkür ediyorum, bu süreçte güzel organizasyonlarla bu milleti dimdik ayakta tuttu” dedi.

Ak parti ilçe binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında daha sonra Toplantının geri kalanı basına kapalı gerçekleştirildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-