eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’DE FETÖ/PDY OPERASYONU DEVAM EDİYOR

ÜNYE’DE FETÖ/PDY OPERASYONU DEVAM EDİYOR
26 Temmuz 2016 - 4:22

FRFRR

Ünye’de darbe girişimi soruşturması kapsamında açığa alınanların arasında öğretim görevlileri, müdür, polis, iş adamı, hakim,savcı ve basın mensubunun bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.Son edilinen bilgiye göre soruşturma dahilinde 80 kişi hakkında işlem yapıldığı ve önümüzdeki günlerde bu rakamın artabileceği öğrenildi.

Ünye’de yapılan operasyonlarda Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 59 kişi, Ünye Emniyet Müdürlüğü’nden 5 kişi, Ünye Müftülüğü’nden 1 kişinin  görevden uzaklaştırıldığı  öğrenildi.Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında bir savcı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 hakim ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.Yerel yayın organından 1 gazetecin de  gözaltına alındığı gelen bilgiler arasında.

Ünye’de yapılan operasyonda FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen  aralarında işadamlarının da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.Operasyon dahilinde bazı aranan kişilerin ise beyan ettikleri adreslerde olmadığı tespit edildi.Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İSİMLER NETLEŞMEYE BAŞLADI

Soruşturma kapsamında son düzenlenen operasyonlarda, örgüte üye oldukları ve finansal destek sağladıkları iddia edilen D.Ü(32),H.Ç,(43)H,T.(43) adlı kişilerin gözaltına alındığı gelen bilgiler arasında.

Gözaltına alınanların ev ve iş yerlerinde arama yapan polisler, bilgisayarların harddisk’lerine ve cep telefonlarına el koydu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, “FETÖ/PDY Terör Örgütü yöneticiliği, terör örgütüne üye olma, 6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik” suçlarından mahkemeye sevk edildi.

Ordu ve Ünye genelinde operasyonların genişletilerek devam edeceği öğrenildi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-