eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

ŞAMPİYONLUKLARIN ARDINDAN

ŞAMPİYONLUKLARIN ARDINDAN
27 Temmuz 2016 - 19:03

KKIPOP

Kısa bir süre önce kurulan Ünye Futbol Kulübü  yaptığı hamlelerle, planlı, düzenli ve disiplinli çalışmalarının meyvelerini şampiyonluklarla almaya devam ediyor. Bünyesinde faaliyet gösterdiği 3 kategoride bu yıl 2 il şampiyonluğu kazanan Ünye Futbol Kulübü adına gazetemize açıklamalarda bulunan kulüp basın sözcüsü ve başarılı teknik direktörü  Muhammet kışla ile başarıları ve Ünye’de ki spor üzerine sohbet ettik.

Kışla konuşmasında Ünye futbol kulübü bu seneyi 2 şampiyonlukla kapattı. 3 kategoride lige girdik. Bunun 2 tanesi futbol şenliği kapsamı aldı altında düzenlenen Türkiye futbol federasyonunun son birkaç senedir düzenlediği U-11, U-12 daha çok futbol şenliği mantığı adı altında düşünülen alt yapı faaliyetlerinin olduğu bir yarışmaydı.

Biz hedefimizi şampiyon olmaktan ziyade çocuklarımızın futbol anlamında gelişimlerini üst seviyeye çıkarmak olarak belirledik. Planlı, programlı çalışmalar yaparak neticesini de sahada alalım istedik. U-11 de grup maçlarında iyi başladık. Ama sonradan yaz tatili dönemi başladığından dolayı bazı öğrencilerimiz  tatile gitti. Dolayısıyla grubumuzu 4. olarak bitirdik. Çeyrek final müsabakasında da kaybettik ve yarı finale çıkamadık.

U-12 kategorisinde grubumuzu lider olarak bitirdik.

Hiç maç kaybetmedik. 3 tane beraberliğimiz var. Diğerlerini ise galibiyetle kapattık. Grup birincisi olarak, diğer grubun dördüncüsü ile karşı karşıya geldik. Bu maçı güzel bir oyunla, skorla kapattıktan sonra, yarı finalde benim erken final diyebileceğim Demir spor ile karşı karşıya geldik.Demir sporda Ordu’da iyi alt yapı yapan, iyi oyuncu seçen ve bunları iyi hazırlayan kulüp görünümündeydi. Yarı finalde onlarla karşı karşıya geldik. Futbolcularımız iyi mücadele koydular ortaya. Saha içinde görmek istediğimiz her şeyi yaparak 5-2 lik galibiyetle finale geldik.

Finalde de Altınordu belediye sporla karşı karşıya geldik.

O gün futbolcularımızda final stresi vardı bunu hissettik. Rakibimiz bir saat önce müsabaka oynamıştı içlerinde U-11 den gelen oyuncularda vardı. Dolayısıyla bu maçı da 2-0 galibiyetle bitirdik. U-12 de Şampiyon olduk. Şampiyonluğumuz  önemliydi bizim açımızdan 3 kategoriden lige girip 2’sinde şampiyon olmak Ünye futbol kulübünün çıtayı ne derece de yükselttiğinin göstergesi oldu.

Şampiyonluk başarımızı taçlandırdı2207201602ufk

İlimizde futbolda başarılar maalesef şampiyonluk kupasıyla özdeşleştirildiği için  bu bizim kulüp anlamında yakalayacağımız, büyüme açısından iyi ve değerli bir sonuç oldu. Şampiyon olamasaydık bu bizim hızımızı yavaşlatmayacaktı. Çünkü biz çalışmalarımızı, geleceğe yönelik hedeflerimizi ona göre programlayıp, planlamıştık.

Bizimle beraber yarışan diğer alt yapı kulüpler yapanda bence başarılı oldular. Çünkü oyuncularını iyi antre ettiler. Şampiyon olamamış olabilirler, fakat onlarında bir hedefleri var. Alt yapıda onlarında belirli bir noktaya geldiklerini gördük.

Hedefimiz daha da arttı

Ünye Futbol Kulübü açısından sezonu 3te 2 yaparak kapatmak önümüzde ki sezonlarımız için iyi bir çıkış olarak değerlendiriliyor. Bu noktada zaten özel ilgi alaka var. Herkes tebrik ediyor, kutluyor. Hedeflerimiz önümüzde ki sezon inşallah 5 kategoriye katılıp en az 3 tanesinden şampiyonlukla ayrılmak.

İşin enteresan yanı Ünye’de 2. bir alt yapı kulübü bu potansiyeli kaldırır mı? Kaldırmaz mı? Düşünceleri vardı. Bunun doğru olmadığını 2 hatta 3 alt yapı kulübünün Ünye’deki potansiyeli iyi işleyebileceğini ispatlamış olduk. Çünkü biz U-13 finaline Ordu’da bütün Ordu alt yapı kulüplerine geçerek, Ünye 1957 sporuyla  final oynadık. Buda Ünye’de sporda iyi bir potansiyelin olduğunu, hâkimiyetin olduğunu gösteriyor. Orduda da Ünye takımının iki kere final oynaması da bunu ispatlamış oldu.

Ünye’deki gençlerin, futbolcu potansiyelinin iyi bir seviyeye getirilmesi için bu tempoda çalışmalarımıza aynı şekilde devam edeceğiz. Ünye ve Ordu futbolunu önümüzde ki yıllarda iyi bir noktaya getirmeyi düşünüyoruz.

Herkesimin sporu desteklemesi gerekir2207201603ufk

Bu yapılanma sürecinde bize destek verenler oldu. Bu desteklerin zamanla artmasını istiyorum. Ünye’de futbol anlamında, Ünye sporun amatör liglere düşmesiyle yaşadığımız tramvayı kolay atlatacağımızı düşünmüyorum. Ancak yeni futbolcular yetiştirerek, sağlam kendi ayakları üstünde durabilen futbol kulübü yapısı oluşturarak, bu tramvayı atlatabileceğimizi düşünüyorum. Bu konuda  futbolu seven iş adamlarımızdan, belediyemizden maddi ve manevi her türlü desteklerin gelmesi gerektiğine inanıyorum.

Bu işin maliyetli olduğunu herkes biliyordur. Bu zamana kadar hiç boşa para harcamadık. Hepsini kuruşu kuruşuna çocuklarımızın geleceği için futbola yatırım yaptık.

Kupayı Ünye’de alacağız

Amatör spor kulübü federasyonu başkanımız Mustafa Kılıç beyle bugün görüştüm. İşlerinin yoğunluğundan dolayı kupa törenini yapamadığını ifade etti. Ancak birkaç gün içerisin de İstanbul’a gidip geleceğini ifade etti. Kupayı alıp Ünye’ye getireceğine ve bize taktim edeceğini söyledi.Bizde kupamızı Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza götüreceğiz dedi.

13866673_1729947483931040_1258496545_n

 

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P