eskort samsun

ÜNYENETHABER

FETÖ OPERASYONLARINA BELEDİYEDE EKLENDİ

FETÖ OPERASYONLARINA BELEDİYEDE EKLENDİ
29 Temmuz 2016 - 3:02

YHYYY15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Fethullahçı Terör Görgütü(FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması(PDY)’na yönelik başlatılan operasyonlar devam ediyor. Yargıdan başlayan, Milli Eğitim, Belediye ve müftülükle devam eden operasyonlar kapsamında bugüne kadar örgütle bağlantısı olduğu gerekçesi ile 35 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, “FETÖ/PDY Terör Örgütü yöneticiliği, terör örgütüne üye olma, 6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik” suçlarından mahkemeye sevk edildi.

Tutuklananların İsimleri

Mahkemeye çıkarılan Savcı, iş adamı,gsm operatörü,elektronikçi,fındıkçı, hizmet sektörü,sigortacı,reklamcı,tekstilci,gazeteci ve Öğretmen olduğu belirtilen 10 kişi tutuklandı. 7 kisi serbest kaldı.

Savcı M.Ç,

iş adamları D.Ü-H.Ç-A.K-S.C-A.A-R.A-M.T-C.A.

Gazeteci H.T

Gözaltına alınanlardan 18’inin halen emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Gözaltına alınan isimlerin ev ve iş yerlerinde aramalar yapılarak bilgisayar ve cep telefonlarına el konuldu.

Yardım Fonu’na da Operasyon

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda daha önceki dönemde mütevelli heyette görev alan bir kişinin gözaltına alınması dolayısıyla vakıfta herhangi bir usulsüzlük yapılıp yapılmadığını tespit etmek için araştırama yapıldı. Bazı bilgi ve belgelere el konulurken, Vakıf çalışanlarından kimse gözaltına alınmadı.

Belediye’den Bir Kişi Açığa Alındı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kurumda çalışan ve örgütle bağlantısı bulunduğu iddiasıyla 13 çalışanını görevden uzaklaştırırken, Ünye Belediyesi de İmar İşlerinde çalışan bir personelini görevden uzaklaştırdı.

Yerel Gazeteye Kapatma

FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan yerel Ünye İpekyolu Gazetesi’nin sahibi ve genel yayın yönetmeni H. T. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Söz konusu gazete ise  kapatılarak yayınlarına son verildi.

Ordu ve Ünye genelinde operasyonların genişletilerek devam edeceği öğrenildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-