eskort samsun

ÜNYENETHABER

İyi Tarım Uygulamasını Yürüten Çiftçilere Hediye Töreni

İyi Tarım Uygulamasını Yürüten Çiftçilere Hediye Töreni
03 Ağustos 2016 - 16:09

13898144_1337070242988619_1586486988_o

İyi Tarım uygulamasını yürüten çiftçilere, Ünye Ziraat Odası toplantı salonunda bahçede kullanabilecekleri koruyucu malzeme hediye töreni gerçekleşti. 

Ünye Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarıkahraman’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği törene Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, 13898216_1337070212988622_1336287961_oÜnye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ünye İlçe başkanı temsilcisi Mustafa Çakmakçı, Chp Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, Mhp Ünye İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız, muhtarlar ve odaya üye çiftçiler katıldı. Tüm katılımcılar yaptıkları konuşmada 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini tekrar kınayarak, aziz şehitlere Allah’tan rahmet dilediler.

“Biz bugün iyi tarım uygulamasını yürüten çiftçilerimize mütevazi bir hediye töreni gerçekleştirmek istedik “ diyerek açılış konuşmasını yapan Ünye Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarıkahraman, törene katılamayan İl Tarım ve İlçe Tarım Müdürlerinin selamlarını ileterek tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir konuşmasında tarımın geçmişten günümüze önemine değindi ve “Böyle güzel bir toplantıyı düzenleyen oda başkanımıza ve zaman ayırarak buraya gelen katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu toplantı hayırlara vesile olsun.” Dedi.

İyi tarım uygulamasında emek sarf eden çiftçilere ve oda başkanı Osman Sarıkahraman’a teşekkür eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar açıklamasında şunları kaydetti;

“Ziraat odamızı bundan sonraki süreç içerisinde toprağımızı verimli kullanmamız anlamında yaptığı bilimsel çalışmalar için tebrik ediyorum. İnşallah 2017’de ve sonrasında da 83 kişiyle program devam edecek. Hepinizi şimdiden tebrik ediyorum.” dedi.

“Fındık üreticisi çaresizlik karşısında mağdur edilmektedir”

Fındığın Türkiye’deki en önemli ihraç ürünlerinden olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan MHP İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız; “ Fındığın başka alternatifi olmadığı gibi rakibi de yoktur. Türk fındığı sadece ülkemiz için değil, dünya pazarı içinde çok önemlidir. Çünkü dünya pazarının %80’ine bizim fındığımız hitap etmektedir. Üretimden ihraç aşamasına kadar sektör yaklaşık 8 milyon kişiyi ilgilendirmektedir. Ancak Türkiye elindeki bu hazinenin farkında değildir. Bu kıymet başına dert olmakta, fındık üreticisi ise bu çaresizlik karşısında mağdur edilmektedir.

Yüzlerce fındık üreticisi için bir nefes olan üretici kuruluşu Fiskobirlik 14 yıldır susturulmuş, üreticiye faydası sıfırlanmış ve kağıt üzerinde kurum olmaya mahkum edilmiştir.  Bu durumun sorumlusu tartışmasız Akp hükümetidir.” Dedi.

“Cumhuriyet Halk Partisi köylüyü yeniden, milletin efendisi yapacaktır”

Chp İlçe Başkanı Ali Yalçın ise konuşmasında, 26 Mayıs tarihinde Ordu’da gerçekleşen “Fındık Çalıştayı” ve sonuç bildirgesi hakkında konuştu. Yalçın sözlerinde şunları ifade etti; “Cumhuriyet Halk Partisinin temel hedefi üretimi artırmak, üretici gelirini yükseltmek, birim/alan verimliliğini çoğaltmaktır. Bu amaca ulaşmak için nitelikli ve tutarlı bir tarım politikası uygulanacaktır. Kısacası, Cumhuriyet Halk Partisi köylüyü yeniden, milletin efendisi yapacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisinin fındıkta uygulayacağı tarım komplikesinin ana hedefleri şunlardır;

-Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında dönüm başına alan bazlı destek ödemesi devam ettirilecektir.

-Arz fazlası olan fındık mutlaka devlet eliyle değerlendirilecek, piyasaya, tekellere bırakılmayacaktır.

-Fiskobirlik yeniden güçlendirilecek, piyasada söz sahibi olacaktır.

– Cumhuriyet Halk Partisi fındık üretimine bilimsel yaklaşacaktır.

– Cumhuriyet Halk Partisi lisanslı depoculuğa sıcak bakmaktadır.

-Fındık Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlayacaktır. “ dedi.

Ak Parti İlçe Başkan Vekili Mustafa Telci konuşmasında; “Bütün sektörlerde sağladığımız üst düzey üretim standartı, üretilenlerin kalite seviyesi ve eğitim ile, mesleki donanımdaki bilimsel yaklaşım arayışlarımız ve uygulamalardaki agresif girişimlerimiz devletimizi üst seviyelere taşımaya devam edecektir. Ziraat sektörü mensuplarının emeklerinin karşılıklarını alabilecekleri, saygın bir nitelik kazanmaları için Allah’ın yardımcıları olmasını diliyorum” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-