eskort samsun

ÜNYENETHABER

Arzanoğlu: “FINDIK FİYATINI 11’DEN AÇTIK”

Arzanoğlu: “FINDIK FİYATINI 11’DEN AÇTIK”
12 Ağustos 2016 - 10:43

EEEE

Arzanoğlu Tarım Ürünleri İşletmecisi Ersin Şahin ARZANOĞLU, yeni başlayan fındık sezonunda fındık fiyatları, randımanı ve rekoltesi hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

Fındık sezonunun açılmasıyla beraber fındık hasatına başlandı. Yeni hasat edilen fındığın piyasadaki randımanını ve piyasa fiyatını değerlendiren Ersin Şahin Arzanoğlu’nun yaptığı açıklamalar şöyle:

“Yeni sezon fındıklar gelmeye başladı. Yeni sezon fındığı bugün 50 randıman 11 TL den alıyoruz. Köylünün elinde geçen seneki fındık da olduğu için, tahmin ediyorum bu sene iki çeşit fiyatlandırma olacak. Geçen seneki 50 randıman fındığa 10 TL diyoruz. 2016 fındığına da 11 TL diyoruz. Sezonumuz açıldı, herkese hayırlı olsun.”

REKOLTE DÜŞÜK

Fındık rekoltesini değerlendiren Arzanoğlu, rekoltenin beklenenden düşük olacağına değindi. Sözlerine açıklamalarıyla devam eden Arzanoğlu “Geçen sene 1 ton fındık toplanan bahçeden, 200-300 kilo fındık ancak topluyoruz diyorlar. Bundan, tahmin edilen rekolteden az fındık olacağını anlıyoruz. Fiyatlar da buralarda seyreder gibi bir beklentimiz var. Köylü direnir de getirmezse, fiyat biraz daha toparlayabilir kendini. Şu anda durum bu.” şeklinde konuştu.

KALİTE YÜKSEK

Yeni fındığın kalite-randıman durumunu da değerlendiren Arzanoğlu “Yeni fındığın kalitesi gayet güzel. Çok dolgun. Gelen fındıklarda 53-55 randıman görünüyor. Yağmur yemediği için çürük de yok şu anda. İnşallah kalitesi de iyi olacak fındığın, o beklentideyiz.” diye devam etti.

Rekolte düşüklüğünden dolayı üzgün olduklarını sözlerine ekleyen Arzanoğlu, yeni fındık sezonunun herkese, köylüye, halka, şehrimize hayırlı olması dileklerinde bulunarak sözlerini noktaladı.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-