eskort samsun

ÜNYENETHABER

Emlak Piyasası Ne Durumda?

Emlak Piyasası Ne Durumda?
21 Ağustos 2016 - 23:24

s

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından düşüş beklenen konut piyasasında Ünye’de gözle görülür bir değişim yaşanmadı.

15 Temmuz sonrasında emlak piyasasında kayda değer bir değişim görülmediğini söyleyen Özşahin Emlak’tan Dursun Altun, darbe girişimi öncesi ve sonrasında piyasanın genel olarak çok canlı olmadığını fakat bunun sebebinin bölgemiz ekonomisinin bel kemiği olan fındıktan kaynaklandığını belirtti.

Ünye’de hizmet veren Özşahin Emlak’tan Dursun Altun gazetemize yaptığı açıklamada;

“15 Temmuz aniden olan bir şey olduğu için burada millet tedirgin. Bir de bunun yanı sıra olağanüstü hal ilan edilmesi var. Vatandaşlar arasında ayın 14’ünde böyle bir hamlenin yine olacağı söylentisi dolaşıyor. Bizim işlerde ise, emlak alımı-satımında bunun bir etkisi yok. Sadece burada şuan fındık fiyatının düşük olması, dengelenmemiş bir fındık fiyatı olması, halkın ise daha yüksek fiyat beklentisinde olmasından dolayı emlak piyasasında bir belirsizlik hakim. Emlak alım-satımı genel olarak fındığa bağlı olduğu için, fındık ne kadar bol olursa, fiyatı düzgün olursa vatandaşın elinde parası oluyor.” sözleriyle devam eden Altun, fındık piyasasındaki dengenin emlak piyasasını da dengeleyeceğini vurguladı.

FAİZ İNDİRİMİ İLE PİYASALAR CANLANACAK

Her şeye rağmen piyasaların seyrini korumasının, darbe girişimi sonrası ülkenin ekonomik dengelerinin artık geri dönülemez şekilde bozulduğunu savunanları haksız çıkardığını ifade eden Emlakçı Dursun Altun, bankaların faiz indirimiyle beraber gayrimenkul piyasasında canlılığın önümüzdeki günlerde daha da artacağını ifade etti.

“Banka faizleri de şu sıralar geriye geldi, canlılık olması gerekiyor. Fakat millette tedirginlik var. Zamanla bu durumun iyi olacağına inanıyorum. Allaha şükür yine bizim işimizde eskisine nazaran çok değişen bir şey yok. Yine hareketlilik devam ediyor.” dedi.

Konut sayısının fazla olup olmadığıyla ilgili Altun, “Konut sayısı çok fazla değil. Örneğin, vatandaş konutunu yeniliyor. Maddi durumu müsait olanlar, dairesini satıyor yenisini alıyor. Gelip fiyat soran var, bir miktarını kredi çekip konut alan var.” sözleriyle, emlak piyasasının hareketli olduğunu ve beklentilerin olumlu yönde olduğunu vurguladı.

bbbbtt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-