eskort samsun

ÜNYENETHABER

DARBE ZİHNİYETİNİ LANETLEDİ

DARBE ZİHNİYETİNİ LANETLEDİ
21 Ağustos 2016 - 23:20

thm

15 Temmuz gecesi; Bu ülkede yaşayan insanların, özünde etle tırnak gibi kaynaşmış olduğunu göstermiştir. Şehit kanları ile sulanmış bu topraklar bu vatan hepimizindir. Doğduğun memleketine, birlikte yaşadığın topluma ve kente sahip çıkmak, medeni insan olmanın göstergesidir. Tüm engellemelere rağmen memleketimize ve topluma hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerimizle sesimizi duyan herkese sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

 

Türkiye (Tüm MYO’ ları mezunları) Teknikerler Birliği – Ankara Genel Merkezi

Musa Kıranlı                                  Ertan Kılıç                              Orhan Baki

Ordu İl Temsilcisi                         Genel Başkan                     Trabzon Şube Başkanı

 

Değerli Basın ve kamuoyu;

28 Şubat sürecinin en büyük mağdurları teknikerlerdir. Şöyle ki dönemin Başbakan Yardımcısı Sayın Tansu Çiller ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde makamında yapmış olduğumuz görüşmede Türkiye Tekniker Odaları Birliği’nin kuruluşunun son adımları atılmıştı. Devamında yaşanan 28 Şubat süreci Türkiye Tekniker Odaları Birliğinin kuruluşunu engellemiştir. Yani baltalamıştır. 28 Şubat Sürecinde Teknikerlerin Meslek Odasının kurulmasının engellenmesi bir faciadır. Ülkenin teknolojik gelişmesine büyük bir sekte vurmuştur. Sayın Tansu Çiller Hanımefendi hayattadır. Bilgimizin doğruluğu kendilerinden teyit edilebilirsiniz.

Eğer, Tekniker Odaları Birliği kurulmuş olsaydı, bugün; Türkiye her alanda teknolojik gelişimini tamamlayacak, yetişmiş insan gücü ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılayacaktı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin Darbe mağdurları için çıkarılan yasa tasarıları ile büyük ölçüde çözüme kavuşturacak olup, daha önceki darbe ve muhtıra mağdurlarının da faydalandırılmalarını istiyoruz.

Çünkü 28 Şubat muhtırasında TEKNİKERLER mağdur olmuştur. 15 Temmuz Darbe girişimi mağdurları sorunlarını çözüme kavuşturmak için yapılacak olan yasa taslaklarında daha önceki darbe girişimlerinde ki mağdurlarında sorunlarına çözüm olunmalıdır.

Ülkemizde teknikerler 10-15 günlük Belediye Meslek Edindirme Kursu mezunlarıyla aynı kategoride tutularak yoğun bir baskı altında tutulmaktadır. Bu baskının mutlaka kaldırılması gerekir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın teknikerlerin sorunlarına el atmasını arzu ediyoruz. Zararın neresinden dönülürse kardır. Hükümet yetkililerinden sorunlarımızın çözülmesini talep ediyoruz.  Türkiye’nin

Yillardir “MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ” deniliyor. Yıllardır yapılan öğretmen atamalarında  Mesleki Teknik Öğretmenlere ayrılan kontenjan sayısı, mezun sayımızın sadece %3’ü kadardır. Mesleki ve Teknik Eğitime verilen değer bu kadar az olmamalıdır. Biz de diğer kültür branşlarında olduğu gibi Meslek Liselerine atamalarda kontenjan sayılarının artırılmasını istiyoruz.

Halk Eğitim Merkezlerinde 50 bine yakın Ücretli Öğretmen çalıştırılmaktadır. Ve bunların çoğunluğu pedegoji-formasyon eğitimi almamış lise mezunu usta öğreticilerdir. Ataması yapılmayan teknik Öğretmenlerin ve teknikerlerin Halk Eğitim Merkezlerine de Kadrolu olarak atanıp öğrencilerin lise mezunundan değil Önlisans-Lisans mezunundan kaliteli eğitim almasının daha doğru olacağını düşünüyoruz.

Mesleki Eğitim Merkezleri, Halk Eğitim Merkezleri ile İşkur Meslek edindirme kurslarında Ön lisans mezunu  Mesleki Teknik Eğitim alan Teknikerler ile Lisans mezunu olup atanamayan Teknik Öğretmenlerin Kadrolu istihdam edilmesini istiyoruz.

Asla ve asla, nereden gelirse gelsin, kim yaparsa yapmaya kalkışırsa Milletin iradesine, Demokrasiye yapılan saldırı Darbe girişimlerini kabul etmiyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yılar önce söylediği söz “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” bu söz yıllar önce söylenmiş olup bugünde yarında ilelebet geçerliliğini koruyacaktır. Atatürk’ün ilke ve devrimleri  ile yolumuz, geleceğimiz aydınlık olacak, hiçbir güç ülkemizin ilerlemesi önünde engel olamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerimizle, asla yaşanmasını istemediğimiz 15 Temmuz Milletin iradesine karşı, demokrasimize karşı yapılan Darbe girişiminde bulunarak ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenleri 15 Temmuz gecesi öncesinde de sonrasında da lanetliyoruz.  Darbe girişimindeki olaylarda şehit olanlara rahmet gazilere, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

bbbbtt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-