eskort samsun

ÜNYENETHABER

S PLAKAYA ÜNYE’DEN BAŞVURAN OLMADI

S PLAKAYA ÜNYE’DEN BAŞVURAN OLMADI
23 Ağustos 2016 - 1:07
 2357ccd7-b9bb-4665-8b5a-3d4f57337c06

S PLAKALAR İHALEYE ÇIKIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, üç ilçede ihtiyaç duyulan S plakalı servis araçları için bugün ihale yapacak.İhaleye girecekler için pazartesi son gündü.

 
SON BAŞVURU “22 AĞUSTOS 2016”
 
Yapılacak ihalelere katılmak isteyenlerin 22 Ağustos 2016 tarihine kadar evraklarını Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü’ne teslim etmesi gerekekiyordu.

 

KORSAN TAŞIMACILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

 

S plakalı servis araçları için Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde vatandaşların ulaşım ihtiyacını karşılamak üzere toplu taşımacılığın geliştirilmesi ve disiplin altına alınması, korsan olarak tabir edilen taşımacılığın önlenmesi ve fiilen çalışmakta olan şoför esnafının korunması, trafik düzeni ve güvenliğiyle yolcu emniyetinin sağlanması için S plakalı servis araçlarının ihalesi yapılması planlanıyor. Yapılan ihale sonucunda plakalar tahditli olacak.

 

ÜNYE SERVİSÇİLERİ İHALEYE BAŞVURMADI 

 

Yaptığımız araştırmalar sonucunda Büyük Şehir Belediyesinin S plaka için istediği fiyatı çok aşırı bulan araç sahipleri,bu konudan şikayetçi olduklarını belirterek. Zaten işler kırık ,para kazandığımız yok,bu kadar parayı nerede bulacağız , alınan kararın gözden geçirilmesi gerekir.Bu rakamlara hiç bir arkadaşımız dayanamaz,bu nedenle ihaleye giriş talebimiz olmadı.Başkan Yılmaz’dan daha mantıklı ve uygun bir rakam bekliyoruz dediler.

 

S plaka sayısını, muhammen bedeli ve ihale tarihini ise şöyle açıklandı:

 Altınordu ilçesinde 75 adet S Plaka, ihale muhammen bedeli (KDV hariç) 100 bin TL, ihale tarihi 23 Ağustos 2016.

 

Ünye ilçesinde 200 adet S Plaka, ihale muhammen bedeli (KDV hariç) 75 bin 200 TL, ihale tarihi 24 Ağustos 2016.

 

Fatsa ilçesinde 175 adet S Plaka, ihale muhammen bedeli (KDV hariç) 75 bin 200 TL, ihale tarihi 25 Ağustos 2016.

 

İHALEYİ ALANLAR 3 YIL BOYUNCA DEVREDEMEYECEK VE SATAMAYACAK

 

İhalenin kapalı teklif üzerinden yapılacağını belirten Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, her ilçede en yüksek rakamı veren tüzel ya da gerçek kişilerin ihaleyi alacaklarını söyleyerek, “İhaleyi alan gerçek ya da tüzel kişiler, plaka haklarını 3 yıl boyunca devredemeyecek ve satamayacaklar. İhaleye giren şirketler, bulunduğu ilçelerdeki S plaka sayısının en fazla % 4’ü kadar teklif verebilecek. İhalenin yapıldığı ilçede ihaleye giren tüzel kişilerin o ilçede UKOME kararı tarihinden önce kurulmuş olması, gerçek kişilerin ise ilçede en az 2 yıl ikamet etmiş olması gerekmektedir” dedi.

bbbbtt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-