eskort samsun

ÜNYENETHABER

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ TOPLANTISINA ÜNYE DAMGASINI VURDU

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ TOPLANTISINA ÜNYE DAMGASINI VURDU
22 Ağustos 2016 - 11:42

klkk

 

indir

Tarihi Kentler Birliği’nin Karadeniz Bölge Toplantısı’na Ünye damgasını vurdu. Toplantıda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın Kültür Yolu projesi övgü aldı.

19-20 Ağustos 2016 tarihlerinde Samsun’da düzenlenen Tarihi Kentler Birliği’nin Karadeniz Bölge Toplantısı’nda ana gündem konusu, doğal-kültürel miras açısından Karadeniz Bölgesi’ne yeniden bakış, hedefler ve uygulamalardı.

Samsun Atakum Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Tokat Valisi Cevdet Can, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çekül Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Tarihi Kentler Birliği’nin Karadeniz Bölge Toplantısı’nda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Başkanlığında yapılan tanıtım oturumunda, Ünye, Merzifon, Vezirköprü, Safranbolu ve Niksar ilçelerinin Kültür altyapısı ve tarihi değerleri ile ilgili yapılan çalışmalar anlatıldı.

“KÜLTÜR YOLU PROJESİ ÖVGÜ ALDI”

Ünye Belediyesi’nin kültür ve turizm alanında en önemli çalışması olan “Kültür Yolu” projesi, toplantının en dikkat çeken sunumlarından biriydi. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın, Ünye’nin milattan öncesine dayanan tarihi ile bölgede en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu vurguladığı sunumunda, göreve geldiği 2,5 yıllık sürede Ünye’nin özellikle kültür ve turizm yönünü ön plana çıkarttıklarının altını çizdi. Başkan Çamyar, “Kültür Yolu Projesi” kapsamında birçok tarihi unsurun restorasyonuna başladıklarını ve ortaya çıkan eserlerin Ünye’nin tarihini ortaya koyduğunu söyledi.

Toplantıya katılanların yoğun ilgisini çeken “Ünye Kültür Yolu” projesi kapsamında “Yalı Kilisesi, Saray Hamamı, Saray Camii, Tarihi Çınar Ağacı, Süleyman Paşa Sarayı ve Surları, Ünye Yaşayan Kültür Miras Müzesi, Fazile Hanım Konağı, Kadılar Yokuşu, Eski Hamam, Bakırcılar Arastası, Orta Çarşı, Orta Camii, Çifte Hamam, Kefeli Han, Ünye Kalesi, Kale Köyleri, Yunus Emre Türbesi, Ayanikola Kilisesi gibi tarihe ışık tutan birçok eser bulunuyor.

Tarihi Kentler Birliği’nin Karadeniz Bölge Toplantısı’nda yaptığı sunumla dikkatleri üzerine çeken Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye’de 129 adet tescilli taşınmaz kültür varlığı olduğunu söyledi. Başkan Çamyar, bu kapsamda 2014 yılından bu yana taşınmaz kültür varlıkları ile ilgili ilçede 9 milyon liralık yatırım yapıldığını ve 2019 yılına kadar 6 milyon liralık daha yatırım yapmayı planladıklarını belirtti.

bbbbtt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-