eskort samsun

ÜNYENETHABER

CHP Ünye İlçe Başkanlığı’ndan Zafer Bayramı Anması

CHP Ünye İlçe Başkanlığı’ndan Zafer Bayramı Anması
29 Ağustos 2016 - 14:07

DSC_0241

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle, Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanlığı ve Ünye Atatürkçü Düşünce Derneği çelenk sunma töreni düzenledi. Törene Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Teşkilatı üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın’ın ve Ünye Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ali Rıza Ateş’in konuşmalarıyla devam etti.

DSC_0247

Ali Yalçın konuşmasında, “Kurtuluş Savaşı, Türk Milleti’nin ordusu ile birlikte Yüce Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır. 94 yıl önce sayı ve silah olarak kendisinden çok sütün olan düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi ve cesaretiyle Türk askerinin kazandığı bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasındaki en önemli etkenlerden biridir.” dedi.

“Her ne kadar tarihsel önemi zaman zaman göz ardı edilmeye çalışılsa da 30 Ağustos günü, tarihimizin en önemli günlerindendir. İşgal ve esaret altında yaşamaya tahammülü olmayan aziz milletimiz, kahraman ordusu ve kahraman evlatları sayesinde işgal ve esaret boyunduruğundan, kendi inisiyatifi ile kurtularak bugünlere gelmeyi başarabilmiştir.” sözleriyle devam eden Ali Yalçın,  30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine değindi.

Sözlerine “Bugünlere gelmemizi kanları ve canlarını ortaya koyarak sağlayan, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı için savaşan tüm kahraman gazilerimizi, şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyoruz. Bundan sonra tüm milli bayramlarımızı gününde, bizlerin de Atatürk Anıtı’na çelengimizi koyarak beraberce kutlama dileği ile ulusumuzun ve kahraman ordumuzun Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.” şeklinde devam eden Yalçın birlik beraberlik mesajı da verdi.

Ünye Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ali Rıza Ateş’in konuşmalarıyla devam eden tören, vatandaşların da katılımıyla çekilen fotoğraflarla son buldu.

DSC_0268

 

bbbbtt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-