eskort samsun

ÜNYENETHABER

Eskikızılcakese Çöp Tesisi’nde Sonuca Varılamıyor

Eskikızılcakese Çöp Tesisi’nde Sonuca Varılamıyor
31 Ağustos 2016 - 18:52

DSC_0246

Eskikızlıcakese’de kurulması planlanan çöp ayrıştırma tesisi sorunu devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Gül, bugün Ünye Kent Konseyi’ni kurulacak tesisle ilgili bilgilendirmek için Ünye Kent Konseyinde tesisle ilgili bilgi verdi ve Kent Konseyi üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

DSC_0252

Bülent Gül şöyle konuştu: “Ordu’da günde 580 ton çöp topluyoruz. İlçe belediyelerinde toplanıp getiriliyor. Ordu’da düzenli düzenli bir depolama alanı yok. İlçelerden toplanan atıklar, Altınordu’daki ayrıştırma tesisine getiriliyor ve ayrıştırılıyor şu an. Ama yeterli değil.”

Ünye’deki tesiste depolama yapılmayacağını ayrıştırma yapılacağını vurgulayan Gül, “Bu tesis sadece fiziksel ayrıştırma dediğimiz, çöplerin herhangi bir fiziksel ve biyolojik reaksiyona girmediği sadece gruplandığı bir tesis olacak.” Eskikızılcakese’deki tesiste çöpün işlenmesi adına bir çalışmanın yapılmayacağını vurgulayan Bülent Gül, sadece ayrıştırma tesisi kurulacağını ve ayrıştırılan çöpün özelliklerine göre dağıtılacağını belirtti.

Ünye Kent Konseyi’nin üzerinde durduğu konu ise, Eskikızlıcakese’nin nitelik olarak turizm bölgesi olması, yerleşim yerine ve denize yakın olmasından dolayı, bu yerin alternatifi olacak başka bir alan düşünülüp düşünülmediği, eğer düşünüldüyse neden Eskikızılcakese alanında karar kılındığıydı.

19 ilçenin atığının Ünye’deki tesise geleceğini ve bu alanın halihazırda yetersiz olduğunu, bu alan yerine Fatsa’nın çevresinde kullanılmayan taş ocaklarına vurgu yapan Şehir Plancısı Mustafa Aybastı, “Fatsa’nın arka havzası Ordu ve Ünye’nin 2 katı. Hem ton olarak hem de nüfus olarak bir alan kapsıyor. Ünye ile Fatsa’nın da orta noktasında yer alıyor.” diyerek alternatif yerlerin büyüklüğü ve denize, şehir merkezine uzak olması, koku, gürültü gibi olumsuz bir izlenim de uyandırmayacağına dikkat çekti.

Çöplerle beraber gelen suların koku oluşturacağına ve bunun rahatsızlık yaratacağına değinen Kent Konseyi’ne ise, Gül “İlerleyen zamanlarda biz burada tesis içerisine arıtma tesis de planlıyoruz” dedi.

DSC_0251

bbbbtt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-