eskort samsun

ÜNYENETHABER

Lahana Çorbasıyla Mengene Çıkarma Yaptık.

Lahana Çorbasıyla Mengene Çıkarma Yaptık.
04 Eylül 2016 - 0:09

ffff

Bolu’nun Mengen ilçesinde bu yıl 31’incisi düzenlenen “Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali” başladı.
Mengen Belediyesi ile Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu, Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği, Mengen Aşçılar Federasyonu ve Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından gerçekleştirilen festivalin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, ilçe girişine konulan ve 15,5 metre yüksekliğiyle dünyanın en büyük aşçı heykeli olma özelliğini taşıyan “Ustalara ve Mesleğe Saygı Anıtı”nın açılışı yapıldı

Aşçıların büyük buluşması 31. Uluslarası Mengen aşçılık ve turizm festivalinde bir ilk Taşpakon, 56 vilayet, 56 dernek, 56 çeşit lezzet sunuyor. Ünye Belediyesinin destekleri ile Ordu aşçılar ve pastacılar Başkan’ı Hasan Emençe, turizm otelcilik lisesi yiyecek içecek hizmetleri öğretmenleri Orhan Aydoğan ve Ayşegül Aydoğan, Orapad asistanı Sevda Güney, Ünye belediyesi sosyal tesisleri stajyerleri Erkan Gül ve Burak Öztürk 1000 porsiyonluk yöresel lahana çorbasıyla Mengene çıkarma yaptı.

Down sendromlu çocuklar aşçılarla birlikte yemek yaptı

Festival kapsamında Down Sendromlu çocuklar arasında yemek yarışması düzenlendi.

Yarışmaya katılan 10 çocuk, festival alanına kurulan seyyar mutfakta kendilerine yardımcı olan profesyonel aşçılarla birlikte yemek pişirdi.

Yapılan yemekler daha sonra federasyon yetkilileri tarafından tadılarak öğrencilere not verildi. Federasyon yetkilileri, yarışmaya katılan tüm çocukları ödüllendirdi.

Etkinlik kapsamında daha sonra 56 ilden gelen aşçılar tarafından kurulan stantlarda yapılan yöresel yemekler tadıldı.

bbbbtt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-