eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’DE BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

ÜNYE’DE BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?
11 Eylül 2016 - 20:20

kolk

Dört gözle beklenen Kurban bayramı için saatler kaldı. Bolluk, bereket, yakınlaşma, birlik ve beraberliğin habercisi Kurban Bayramı yarın sabah Saat:06.50’de kılınacak bayram namazı ile başlayacak ve 4 gün sürecek.

Bayram namazları, Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesi olarak bayramların birinci günü, kuşluk vaktinde kılınır. Türkiye’de en erken 06.22 saati ile Iğdır’da, en geç 07.32 ile Çanakkale’de kılınacak olan bayram namazı, İstanbul’da 07.22, Ankara’da 07.06’da İzmir’de ise 07.29’da kılınacak. İşte; bolluk, bereket, yakınlaşma, birlik ve beraberliğin habercisi Kurban Bayramı namazı Ünye’de de 06.50’de kılınacak.

Bayramlar Müslümanları birbirine yaklaştıran, dargınlıkları ortadan kaldıran, kardeşlik duygularını kuvvetlendiren önemli günlerdir. Bayramlar, Allah’ın mümin kullarına birer ziyafet günleridir.

Bayram namazı farz değil vaciptir. İki rekat olarak cemaatle kılınır. Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rekâtında üç, ikinci rekâtında da üç kere olmak üzere fazladan altı tekbir alınır. Bunlara Zevaid tekbirleri denir.

ppp

TIKLAYIN

 

Kent Bayramlaşması Bayramın 2. Günü

Ünye’de geleneksel hale gelen kent bayramlaşması bayramın 2. Günü gerçekleştirilecek. Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesinin ev sahipliğinde Atatürk Parkı Sosyal tesislerinde yapılacak olan kent bayramlaşması bayramın 2. Günü olan 13 Eylül 2016 Salı günü saat:11.00’de başlayacak

bbbbtt9

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-